Podcast

19.01.24

LA under beskydning. Vermunds entre har vækket konflikten mellem konservative og liberale

Konflikten på højrefløjen mellem liberale og konservative er blusset op. Anledningen er, at Pernille Vermund er blevet optaget i LA’s folketingsgruppe og har meldt sig ind i partiet. Men årsagen til den meget hårde retorik denne gang rettet mod konservative fra liberale, skal nok findes et andet sted. Lyt med. Henrik Dahl forsøger at finde ind til kernen

I Dagbladet Politiken er formanden for Moderaterne Lars Løkke Rasmussen i dag ude med riven og går hårdt i rette med Liberal Alliance. ”LA har udviklet sig fra at være et moderne, liberalt parti med globalt udsyn til at omfatte nationalkonservative strømninger, der har populismens skær over sig”, siger udenrigsministeren.

LA’s tidligere næstformand Simon Emil Ammitzbøll Bille trækker stregen i sandet endnu hårdere op i Berlingske Tidende i dag og siger om konservatismen og liberalismen: ”I min verden er de hinandens modsætninger i den kamp, som den vestlige verden står over for. De nationalkonservative truer friheden og stabiliteten i den vestlige verden – i USA, Frankrig, Ungarn, Tyskland og så videre.”

Henrik Dahl vil helst parkere de aktuelle angreb i kurven med 'almindelig politisk mudderkastning' men han kan også se et dybere lag, som skyldes både ideologi og psykologi.

I andre debatter er det konservative debattører, der bruger mange kræfter på at angribe liberalismen, som får skylden for de fleste af Vestens dårligdomme inklusive den vaklende verdensorden, nedbrydningen af familien, og institutionernes forfald.

Fra borgerlige side latterliggør vi ofte identitetspolitikken og woke-strømningen på venstrefløjen for at opstille komplicerede hierarkier over de rigtige meninger, og hvem der krænker hvem mest, men er vi, når det kommer til stykket bedre blandt de borgerlige, når en liberal kan mene, at konservatismen truer ’friheden og stabiliteten i den vestlige verden’?

 

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter