Podcast

05.09.24

Premium

Ny bog om Den Kolde Krig rammer ved siden af skiven

Rasmus Mariager har skrevet en bog om Den Kolde Krig. Bogen er flot, men den undlader at dykke ned i, at mange danskere faktisk bakkede op om kommunismen og venstreradikalismen. Forfatteren tør ikke gå planken ud. Bent Blüdnikow og hans søn Philip fortæller om Den Kolde Krig, og hvad Rasmus Mariager ikke turde fortælle.

Vi er i en ny krig, der ikke engang er kold. Men det var den gamle Kolde Krig nu heller ikke, for der kæmpedes mange steder i verden med våben. Men i Hygge-Danmark var der mest tale om en kamp om sjæle. Mange støttede nemlig kommunisterne og venstreradikale bevægelser.

Den Kolde Krig er igen blevet relevant, og vi er stadig ikke færdige med at diskutere, hvad der egentlig skete dengang. Rasmus Mariager, en historiker fra Københavns Universitet, har skrevet en bog om danskernes oplevelse af Den Kolde Krig, kaldet Sjælekampen. Bogen er flot med mange billeder og grundige kildehenvisninger, men den mangler desværre at dykke ordentligt ned i, hvordan mange danskere faktisk bakkede op om kommunismen og venstreradikalismen i den periode.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab