Broderisme – sådan undergraver islamister de vestlige samfund

Dette er min personlige refleksion på baggrund af udgivelsen af den franske antropolog Florence Bergeaud-Blacklers bog om Det Muslimske Broderskab i en dansk oversættelse. Hvis vi ikke får forsvarsværkerne på plads, ligger vores samfund åbne og sårbare, og kalifatet bliver vores fremtid.
Foto: Asger Garde
Foto: Asger Garde

Vi sidder i et tæt proppet lokale på øverste etage af DJØF-huset ved Nørreport i København og lytter til den franske kvinde, som med et langt manuskript i hånden på et engelsk med tung fransk accent er i gang med at forklare, hvad hun har skrevet en tyk akademisk bog om.

Hovedbudskabet i bogen er, at muslimer i Europa med støtte fra arabiske organisationer og stater er ved systematisk og organiseret at undergrave de frie liberale demokratier for – når tiden er den rette og de er blevet mange nok – at erstatte vores samfundsorden med sharia og virkeliggøre kalifatet.

Forfatterens og bogens styrke er den akademiske og nærmest anti-polemiske tilgang. Florence Bergeaud-Blacklers har undersøgt og forklarer i detaljer, hvordan Det Muslimske Broderskab har etableret sig i de vestlige lande, hvilke teologiske og ideologiske ideer, de ledes af, og hvordan de i et komplekst og selvorganiserende netværk arbejder på at erstatte de mangeartede europæiske nationale kulturer med én kultur – den islamiske enhed, kalifatet.

Og jeg – der ellers har beskæftiget mig med emnet i årtier – bliver som mange andre i lokalet denne onsdag eftermiddag ramt af en uro i sindet, efterhånden som Florence Bergeaud-Blacklers arbejder sig igennem sit manuskript.

Hun slår på baggrund af sin research og feltstudier fast, at den mislykkede integration af muslimer i de vestlige lande, ikke er ’samfundets skyld’. Det er islamistiske kræfter, der målrettet modarbejder assimilation og får muslimer til at vende demokratiet og de liberale frihedsrettigheder (og pligter) ryggen.

Det foregår på mange planer, nogle gange i det åbne, men oftest gedulgt og, som hun har afdækket, ligger der en strategi udarbejdet af de ledende kræfter i Det Muslimske Broderskab bag.

Hendes fremlæggelse skaber uhygge i det ellers behagelige lokale med udsigt til Rosenborg, hvor der serveres sandkage og termokaffe i bedste danske DJØF-stil.

Her sidder jeg sammen med de fremherskende stemmer i den danske udlændingedebat. De fleste af dem, vi kender fra den offentlige debat, har fundet vej til arrangementet med forfatteren til bogen, som udgives på dansk af forlæggeren Bjarke Larsen. Forordet er skrevet af en af vores fremmeste islamforskere Thomas Hoffmann.

Initiativet til den danske oversættelse kom fra Birgitte Kosovic og er finansieret af den gode mæcen Paul Lyngbye.

Uhyggen stiger
Og uhyggen stiger, da Florence Bergeaud-Blacklers kommer med sin isnende kolde advarsel: Hvis Europa fortsætter med at benægte, at vores frie samfund bekriges indefra af islamiske kræfter, bliver det næste kapitel i vores historie – borgerkrigen.

For, som hun har påvist, så bruger det Muslimske Broderskab i modsætning til sunnimuslimske fundamentalister i Al-Qaeda og IS ikke terrorangreb i sin jihad mod Vesten.

Broderskabet tager ikke afstand fra volden, men man arbejder med en langt mere sofistikeret strategi, der sigter mod segregation mellem muslimer og ikke-muslimer, og autonomi for de muslimske parallelsamfund i Europa. Man dyrker den muslimske koranbaserede opfattelse af, at verden er delt op i et ’dem’ og ’os’.

Men ultimativt er målet for Broderskabet ikke adskillelse og autonomi, men dominans og kontrol. Og i den religiøse forståelse af Koranens budskab, skal det ske med sværdet i hånd.

Hvornår og præcis hvordan, ved Florence Bergeaud-Blacklers ikke. Det kan hun ikke forudsige, men hun appellerer til, at vi i Vesten – både politikere og forskere – begynder at forstå, at muslimer i Europa ikke skal betragtes og behandles som ofre.

Hun forklarer om alliancen mellem venstrefløjen og de muslimske samfund i Vesten. Offerrollen bliver sat ind i en post-kolonial fortælling om undertrykkelse, der igen retfærdiggør udbredelse af særrettigheder til muslimer i de vestlige lande og autonomi i religiøse, sociale og kulturelle sammenhænge.

Mens hun forklarer, kan jeg ikke lade være med at tænke på demonstrationerne til fordel for Hamas’ krig mod Israel. Venstrefløjen er hyperaktiv på den front. Hvad de færreste måske ved er, at Hamas er en aflægger af Det Muslimske Broderskab. Broderskabet og Hamas deler teologi og ideologi nærmest en-til-en.

Det gør det ikke mindre uhyggeligt at tænke på blåøjede, idealistiske unge danske studerende, som lægger stemmer, krop og energi til en bevægelse, der direkte arbejder på deres undergang.

Den franske antropolog Florence Bergeaud-Blackler. Foto: Asger Garde

Den franske antropolog Florence Bergeaud-Blackler. Foto: Asger Garde

Parnasset reagerer med udskamning og benægtelse
Det forlyder fra forlaget, at bogen bliver solgt. Første oplag er udsolgt og det næste er i trykken. Det er positivt.

Det er mindre positivt, at det politiske og akademiske parnas er så genstridige. Florence Bergeaud-Blacklers blev udsat for parnassets vrede, da hendes bog udkom på fransk. Hun kan ikke holde foredrag på universiteterne. Hun bliver boykottet af de venstreorienterede medier, og hun lever under politibeskyttelse.

Herhjemme går det måske bedre med at få gang i en debat, så der kan komme nogle løsningsforslag på bordet.

Frederik Vad – den socialdemokratiske udlændingeordfører – holdt en tale fra Folketingets talerstol den 5. april i år. Om ’den tredje erkendelse’. Talen vakte furore, ophidsede den samlede venstrefløj og de kulturradikale, så Frederik Vad ramte nok plet.

Hans tale er nu optaget i samlingen ’Danske Taler’, hvor den kan læses i sin helhed. Og den er på lange stræk en refleksion over bogen ’Broderskabet’, som nu er udkommet, så alle kan læse den.

Som et kuriosum fortalte initiativtageren til den danske oversættelse Birgitte Kosovic, at hun for nogle måneder siden sendte manuskriptet til netop Frederik Vad.

Og som man kan se af screenshottet nederst i denne artikel, introducerede Frederik Vad det til bogen opfundne begreb ’broderisme’ for et måbende publikum på Twitter allerede i januar.

Så Florence Bergeaud-Blacklers bog har allerede sat noget i gang – også hos os i Danmark. Og selvom mainstream-medier og politiske kommentatorer i de senere år gentagne gange har dømt udlændingedebatten ’død’, så er det mit håb, at denne bog, kan vække den til live igen.

Det er intet mindre end vores børn og børnebørns frihed, som er på spil, hvis vi taber kampen til den indre og ydre fjende, som islam udgør for vestlig kultur og levevis.

Hvis vi ikke får forsvarsværkerne på plads, ligger vores samfund åbne og sårbare, og kalifatet bliver vores fremtid.

Broderismen - sådan undergraver islamister de vestlige samfund
Forfatter: Florence Bergeaud-Blackler
Oversat af: Niels Ivar Larsen
Forord af: Thomas Hoffmann

Udgivet på forlaget Pressto, pris: 299,- kroner. Den kan købes her: Forlaget Pressto - bøger med holdning og stof til eftertanke (forlaget-pressto.dk)

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter