Redaktøren skriver

10.06.24

Premium

Lussing til EU’s magtcentrum

De selvskadende initiativer i EU’s klimapolitik vil i de kommende år blive droppet. Det bliver svaret fra EU's magtcentrum for at imødegå vælgernes drift mod højre. Det bør især Venstre tage bestik af og opgive støtten til en ensidig dansk CO2-afgift på landbruget.

Det europæiske magtcentrum er rystet, men har ikke tabt alt. Valgresultatet til EU-parlamentet er ved at sætte sig rundt omkring i EU-landene.

EU-parlamentet er i mange år blevet regeret af en koalition mellem borgerlige og socialdemokrater med laissez-faire liberale som støtter.

Sådan bliver det også i det nyvalgte parlament, som træder sammen til august. Flertallet med de tre etablerede blokke i EU-politikken er intakt.

Det er det flertal, der har sørget for, at EU-lovgivningen fylder mere og mere, har presset de nationale parlamenter tilbage og har holdt EU kørende på skinnerne frem mod ’en stadig snævrere Union’.

Så vi skal ikke forvente noget betydende kursskifte, hvor EU kommer til at bestemme mindre og f.eks. de danske Folketing mere. Tværtimod ligger der i pipelinen initiativer i EU, som vil accelerere udviklingen med mere centraliseret lovgivning.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab