Hjælp, jeg er begyndt at se nyheder på tv igenMens den danske regering forbereder sig på at tabe endnu en krig, ruster svenskerne op og ser helt glade ud ved tanken. I København kæmper kommunen videre mod bilismen. Man har vel principper - og gerne for princippernes skyld. Men i Argentina går det fremad. Vores faste kronikør gør boet op efter endnu en uge i en skør, skør verden.
Er du også forandrings-uparat?Når titlen som forandringsparat kun kan opnås ved at acceptere et samfund med eskalerende vold, kriminalitet, terrorhandlinger og manglende respekt for landets oprindelige kultur og religion, er det på tide at sige fra. Vores faste kronikør takker nej til villig CEO og fører dig igennem ugens andre store og små begivenheder herfra og til Grønland.
NytårsboblerSelvom det har været højtid i en uge, er der gudskelov nogen, der har holdt gang i hjulene og har sagt eller skrevet noget dumt. Viviane Ellasofie Karlsen dissekerer ugens dumheder og serverer et veloplagt præludium til nytårsløjerne.
Nu er det julVores faste kronikør ser tilbage på ugens fortrædeligheder, som er konstante og vedvarende, men minder om, at julen er en pause fra det alt sammen. Glædelig jul!
Sindelagskontrol og cognac til kaffenTro ikke Alex Vanopslagh, tag ikke Mette Frederiksen alvorligt, træd ikke en svensker over sikkerhedsskoene, træk vejret dybt og hold det, så længe du kan. Det er fem gode råd, som vores faste kronikør gerne giver videre i en belejret tid, som snart ikke mere må hedde jul.
Venter på MessiasMan skal ikke give opgive en god idé, blot fordi den viser sig at være dårlig. Den regel gælder, uanset om det er islam, vindmøller, Jeppe Kofod, offentligt forbrug eller verdensmesterskabet i selvmodsigende politik, som netop er blevet vundet af EU. Vores faste kronikør tager temperaturen på det hele.
Faretruende sammenrend af store ambitioner og små hjernerJoe Biden laver stadig ulykker og benåder sin søn med tilbagevirkende kraft. Men EU og vores egen statsminister kan sandelig også være med, det samme kan Arla, som nu vil have køerne til at prutte mindre i klimaangstens store pyramidespil. Vores faste kronikør giver dig en opsummering af ugen, der gik med gak.
Varm luft, planteburgere og mere ensretning i AarhusAldrig har vi været mere individualistiske i vores madvaner og -præferencer, og aldrig har flere lidt af en større forgrening af allergier, kostideologier, sære vaner og religiøse udfald. Og alligevel bliver vi fordres af med den samme smalkost i medier, politik og skolekøkkener. Kan det blive værre? Det kan det altid. Vores faste kronikør kæmper videre mod tidens dårskab.
Gensyn med barokkenKrisehjælp til studerende, journalister og skuespillere. Det har været en meget hård uge for de godhjertede illusionister i Vesten, ikke mindst for vi danskere, der indtager en sørgelig førsteplads i Europa som de mest hjernevaskede ofre for mediernes propaganda. Til gengæld stempler Taleban ind i bæredygtighedsdiskussionen, mens Iran sænker den seksuelle lavalder til 9 år. Vores faste kronikør sætter ord på den barokke udvikling.
Orange Scene når den er bedst og værstDa talen faldt på Kamala Harris blev der andægtigt stile på scenen, for om hende aner ingen tilsyneladende noget, andet end hendes fremmeste kvaliteter er at være kvinde og en slags sort. Desuden er der jo ingen foredragsholder med respekt for sin egen indtjening, der vover at gøre grin med venstrefløjen eller påpege visse fejl og mangler fra den front. Livet i Danmark fortsætter sin skæve gang.
Novo Nordisk kører med klattenSom om der ikke var vrøvl nok i forvejen, vil Jesper Theilgaard, altså, ham med vejret, lukke Danmark helt ned, mens trepartsaftalen vil afskaffe landbruget. Hvad skal vi mon leve af? Novo Nordisk. Altså, hvis de ikke blive sure og flytter til Californien. Vores ugentlige smagsdommer giver dig overblikket over stort set alting.
Medierne sprudler af hurlumhejhus - men lad dig ikke narrePas på, hvad du siger. Især i England, ytringsfrihedens foregangsland. Tal heller ikke for højt om din kærlighed til russisk kultur, slet ikke i Canada, hvor snart sagt alting kan opfattes som "hadsk tale". Vores faste ugekronikør giver dig ugens store og små begivenheder i hendes skarpvinklede og personlige kortform.
Bureaukratisk adfærdsreguleringStyregruppen for Bureaukratisk Adfærdsregulering holder styr på bagernes forbrug af chokolade, Obama viser sig helt uden huller i arrogancen, Den etbenede pirat får en integrationsplan og justitsministeren er begejstret for overvågning. Læs Viviane Karlsens tour de force gennem ugens tildragelser.
Hvad har vi lært på en ugeAt Dronningen har fået ny hårfarve for at matche efteråret, at der er penge i at udgive en bog om, hvor synd det er for en selv, at Socialdemokratiet savner arbejderklassen, som er gået andre steder hen, og at Marlene Wind vil luge ud i medierne for at blive af med de holdninger, hun ikke deler. Det sidste vidste vi faktisk godt i forvejen.
Tak spids, det er nye tiderMens Mette er blevet til Røde Mette, er Østrig-Ungarn ved at genopstå til mediernes progressive fortørnelse. Til gengæld er terror i Europa ikke længere noget, vi taler om, det sker bare hele tiden. Ligesom med beskatningen i verdens førende skattestat. Her betaler vi hjertens gerne skat langt ind i det hinsidige. Vores ugentlige kronikør har taget fløjlshandskerne af.
Karma vinder hver gangLars Løkkes gøglertrup fortsætter derudad, det samme gør digitaliseringen af stort set alting ligesom folks tiltagende og skamløse plapren i det offentlige rum. Heldigvis har en række privatskoler indført lektioner i meditation, yoga og vejrtrækningsøvelser for deres elever. Det vil aldrig ske på landets kommuneskoler, hvor intet nyt kan ske uden tilførsel af ekstra midler og pædagogisk støttepersonale. Det må være en dna-ting.
Selv franskmænd, tv-værter og virologer kan blive klogereDen overraskende nyhed gælder dog ikke for Danmarks Radio, landets undervisningsminister eller flertallet i Hørsholm Kommune. Bortset fra det går det godt. Eller nogenlunde. Eller op og ned. Eller mest ned. Vores faste tirsdagskronikør præsenterer ugen, der gik, så du forstår det hele lidt bedre, ikke mindst hvorfor Danmarks mest bekymrede mand faktisk har gjort sig fortjent til lidt ros.
Verden er fuld af overraskelser, selv positiveModeraterne er stadig en klovnebus, og feministiske kvinder praler med, at de er for gode til mænd. Til gengæld er italienerne blevet realister, når det gælder elbiler, mens en tidligere museumsdirektør siger højt, at hun har fået nok af udstillinger for og om oversete kvinder. Og så lader der til at være håb, selv i Amerika. Viviane Ellasofie Karlsen guider dig gennem de seneste syv dages nyhedsstrøm.
Cirkus Løkke maler byen rødI ugen, der gik, fik vores magtglade regering sneget hele tre nye ministerier ind i deres i forvejen imponerende kongekabale, mens en tidligere spionchef tilbyder sin hjælp til et erhvervsliv, der danser på æggeskaller. Man skulle næsten tro, det var satire, men ræverød er stadig på mode, hvis man vil være sikker på at kunne færdes i fred i topstillinger og bestyrelser. Og i Irland, dér fængsler man skolelærere. I Sverige hader man mænd.
Løgn med løgn på - og rundstykker til alle de sundeFrie fugle arresteres, Meta indrømmer censur, og kvinder tvinges til endnu mere tavshed i Afghanistan. Verden er som bekendt et skørt sted, ikke mindst i Nordsjælland og partiet Venstre, hvor der spises rundstykker til langt ud på natten. Snart får vi et ministerium for Rart i Maven, og så var der kun tre dræbte og ni sårede ved tysk byfest.
Europæisk tidsrejse fra 2024 til 1984Kontinentets befolkningsudskiftning skrider planmæssigt frem, og EU er stadig immigranternes ven og beskytter. Til gengæld har der kun været én gruppevoldtægt i ugens løb i Danmark, ligesom pæne medier kan rapportere, at der såmænd findes privatskoler og enkelte almindelige folkeskoler, hvor drengene ikke går med kniv og faktisk lærer at læse og skrive. Så her går det godt, drik flere bobler!
EU og UK elsker censur, Danmark importerer kriminalitet, og Bakken er fuld af larmSommerens små og store begivenheder fortsætter med at overraske. I den forløbne uge har vi været vidne til en pludselig forbrødring mellem EU og Storbritannien, når det gælder censur og undertrykkelse, endnu mere dansk udlændingeidioti, solceller som beskæftigelsesprojekt samt lidt morgensang til 10 mio. kr.
Her går det godt, spis flere bærKampen mod højrefløj, englændere, svenskere, franskmænd og dansk landbrug ser ud til at virke. Snart kan vi ikke finde håb i andet, end at de norske vikinger vistnok var værre end os, og at en tyrkisk skytte vandt sølv ved OL med en hånd i lommen. Endelig en mand, der ved, hvad han laver.
Surt, sødt, salt, liv, død, religion og rejsningsproblemerViviane Ellasofie Karlsen funderer i ugens hverdagsbobler over stort og småt i den vide og nære verden. Hun kommer blandt andet omkring Aftenlandets undergang og et meget sært optrin i Paris, som du ville have ønsket, du ikke havde set. Nyd et veloplagt potpourri over tidens tiltagende galskab.
Mon Biden selv er klar over, at han har trukket sig?Viviane Ellasofie Karlsen funderer i ugens hverdagsbobler over den amerikanske præsident og hans sorte, kvindelige substituts fortrin. Hun kommer også omkring Brostrøms vimseri i Alpelandet, champagnesprøjt i Skagen, og så vover hun at have sin egen mening om den krig, man kun kan mene én ting om. Nyd et veloplagt potpourri over den våde sommer.
Det lykkedes næsten medierne at sige noget medfølendeEfter ti års heksejagt skulle medierne nu til at sige og skrive noget medfølende om Donald Trump. Viviane hudfletter mediernes krampagtige forsøg, glæder sig over, at Mette Frederiksen holder ferie, og harcelerer over DMI’s katastrofenykker og Margrethe Vestagers forsøg på at patentere sin egen EU-sanktionerede sandhed.
Tidens tossede tendenser lever videre i agurketidenDer er noget befriende over agurketiden. For når det etablerede politiske system holder sommerferie, er der lige en lomme af ro, hvor de ikke laver nogen ulykker. Alligevel er der guldkorn at hente i avisernes overskrifter. For under den fredelige overflade lurer tidens tossede tendenser i bedste velgående. Hermed Ugens Bland-selv-slik.
Når en stoiker går ind i politikVelfærdsstaten er en slags politisk missionærstilling; det kan aldrig gå helt galt, men i længden bliver det lidt uinspirerende. For jo mere man overlader til staten, jo mindre næstekærlighed og personligt ansvar føler man også. Viviane Nibe Karlsen forklarer, hvorfor hun går ind i politik.
Svar på spørgsmålet: Hvem er WHO?Det ligger allerede i ordet: Verdenssundhedsorganisationen. Det kan dårligt klinge renere, smukkere og mere medmenneskeligt, skriver Viviane Ellasofie Karlsen, som dog tegner et lidt mere naturalistisk portræt af WHO.
Kulturminister misbruger borgerlige menneskers tid, penge og tålmodighedDet handler ikke længere om at please en lille flok anstrengende wokeaktivister. Nu er det groteske flueknepperi flyttet helt ind i lovgivningen. Det stiller blandt meget andet spørgsmålet, om Moderaterne vil være et borgerligt parti eller minoriteternes parti?
Hvad blev der af mænd, som ikke er radikale?Moderne mennesker står famlende overfor deres eget køn og andres rimelige forventninger, skriver Viviane Nibe Karlsen, som blankt erkender, at hun ikke kan hitte rundt i den mandetype, der tror, man redder verden ved at køre elbil, flage for Ukraine og skifte frikadellerne ud med bænkebidere.