Video

Chefredaktørernes Loge: Besøg af shitstormens mester

17. mar. 2021

De to chefredaktører har fået fornemt selskab af afgående chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen, der beretter levende om formiddagsbladets fortid og sine fremtidsplaner og giver gode råd til, hvordan man bliver længe på posten.

“Da jeg stod og sagde farvel til mine medarbejdere, takkede jeg kun én ekstern, og det var Lars Løkke. For der er ikke nogen person, der har givet så meget til Ekstra Bladet som ham i mine 14 år som chef i butikken,” siger Poul Madsen, der som chefredaktør har haft ansvaret for en stor del af de sager, der er blevet gravet frem om den tidligere statsminister de senere år.

De to herrer er sammen kendt for deres natlige diskussioner på Twitter - diskussioner, som Poul Madsen, der stopper som chefredaktør for at få mere tid til sin nyfødte datter, er frisk på at fortsætte, når han alligevel er vågen med babyen. Poul Madsen sympatiserer nemlig mere med Lars Løkke, end hans karriere med at jagte manden umiddelbart giver indtryk af, og det er måske til dels, fordi Madsen selv ved, hvordan det er at være ude i en shitstorm:

“Jeg synes jo ikke, at man som chefredaktør på Ekstra Bladet, eller i virkeligheden heller ikke på andre medier, kan kræve, at nogen stiller op i de der shit-sager, vi graver frem, hvis man ikke selv gør det,” forklarer Madsen, der også mener, det er godt medarbejderne at have en chef, som vil “gå ud foran dem og forsvare sagerne.”

Netop de shitstorm-erfaringerne planlægger han at bruge i én af de fremtidsplaner, han lufter for de andre to chefredaktører i logen, der suger til sig af Madsens erfaringer og bedste råd til de to unge redaktørtyper. 

Se hele afsnittet herover, hvor Poul Madsen også kloger sig på Ekstra Bladets DNA og fremtid, funderer over sit eftermæle og afslører, hvad han er mest stolt af at have bedrevet på formiddagsbladet.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.