Video

17.03.21

Chefredaktørernes Loge: Besøg af shitstormens mester

De to chefredaktører har fået fornemt selskab af afgående chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen, der beretter levende om formiddagsbladets fortid og sine fremtidsplaner og giver gode råd til, hvordan man bliver længe på posten.

“Da jeg stod og sagde farvel til mine medarbejdere, takkede jeg kun én ekstern, og det var Lars Løkke. For der er ikke nogen person, der har givet så meget til Ekstra Bladet som ham i mine 14 år som chef i butikken,” siger Poul Madsen, der som chefredaktør har haft ansvaret for en stor del af de sager, der er blevet gravet frem om den tidligere statsminister de senere år.

De to herrer er sammen kendt for deres natlige diskussioner på Twitter - diskussioner, som Poul Madsen, der stopper som chefredaktør for at få mere tid til sin nyfødte datter, er frisk på at fortsætte, når han alligevel er vågen med babyen. Poul Madsen sympatiserer nemlig mere med Lars Løkke, end hans karriere med at jagte manden umiddelbart giver indtryk af, og det er måske til dels, fordi Madsen selv ved, hvordan det er at være ude i en shitstorm:

“Jeg synes jo ikke, at man som chefredaktør på Ekstra Bladet, eller i virkeligheden heller ikke på andre medier, kan kræve, at nogen stiller op i de der shit-sager, vi graver frem, hvis man ikke selv gør det,” forklarer Madsen, der også mener, det er godt medarbejderne at have en chef, som vil “gå ud foran dem og forsvare sagerne.”

Netop de shitstorm-erfaringerne planlægger han at bruge i én af de fremtidsplaner, han lufter for de andre to chefredaktører i logen, der suger til sig af Madsens erfaringer og bedste råd til de to unge redaktørtyper. 

Se hele afsnittet herover, hvor Poul Madsen også kloger sig på Ekstra Bladets DNA og fremtid, funderer over sit eftermæle og afslører, hvad han er mest stolt af at have bedrevet på formiddagsbladet.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter