Video

07.03.21

Hvad er der med alliancen mellem islam og venstrefløjen?

Den franske præsident har erklæret krig mod islamisk separatisme og den alliance, der tilsyneladende findes mellem venstrefløjen og islam. Men er det en kamp, der er værd at tage? Hanna Ziadeh er ugens gæst i Henriks Halvtomme Glas.

Venstrefløjen er ikke sen til at kaste ord som islamofob eller racist efter en, hvis man kritiserer islamiske kræfter for fx at trampe på vores ytringsfrihed.

Men hvad er det for en alliance, der hersker mellem islam og venstrefløjen en religiøs ideologi, der undertrykker kvinder, menneskerettigheder og seksuelle minoriteter, og en politisk fløj, der normalt prøver at bekæmpe selvsamme undertrykkelse? 

Det er Hanna Ziadeh, ph.d. i menneskerettigheder i Mellemøsten, inviteret i studiet for at give et bud på med udgangspunkt i et indlæg, han for et par uger siden havde i Weekendavisen. Et indlæg, der blev skrevet i forbindelse med den krig mod islamisk separatisme og alliancen mellem islamisme og venstrefløjen, som den franske præsident Macron og hans regering for nyligt har erklæret.

Et af svarene er, at alliancen bunder i en fælles modstand mod Israel, USA og imperalisme ud fra logikken ‘din fjendes fjende er din ven’.

Men er glasset halvt fyldt eller halvt tomt for den franske præsidents kamp imod islamisme og separatisme?

Se hele Interviewet ovenover.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter