Video

07.02.21

“Inger kender sit publikum”

Rigsretssag, statsministerløgne og smarte journalistiske metoder er bare nogle af de ting, som de to chefredaktører er nødt til at få vendt denne gang i den eksklusive Chefredaktørernes Loge i det allerinderste indre København.

Der er sket en del i det lille land, siden de to chefredaktører mødtes sidst. En af de største historier, der skal vendes denne gang, er selvfølgelig Inger Støjbergs rigsretssag og hendes efterfølgende udmeldelse af Venstre – “ i øvrigt breaket i Skive Folkeblad” fremhæver Niels Jespersen, der suppleres af Mikkel Andersson: “Hehe ja, Inger kender sit publikum.”

En anden historie, der er blevet breaket siden sidst (for fjerde – eller er det femte? – gang), er historien om statsministerens omgang med sandheden i forbindelse med myndighedernes blåstempling af nedlukningen tilbage i marts 2020. Men er der virkelig stadig en historie der, eller handler det bare om petitesser og sproglige formuleringer ved pressemøderne?

Hvis der ikke er en historie, når man står og skal bruge en, er de to chefredaktører blevet bekendt med en journalistisk metode, man kan benytte sig af, så der bliver en historie: Man sætter bare selv en historie op. Manden bag metoden er pressefotografen Michael Fonsmark, som i en DR-dokumentar har fortalt, at der ovenikøbet er gode penge i skidtet. Og hvis man som medie gerne vil skjule, at man har brugt ufine metoder til sine historier, kan man jo altid bare ændre billede-bylinen til noget med “stock photo”, ikke? 

Chefredaktørernes Loge er et kun lidt satirisk mediemagasin. Se hele afsnittet ovenover.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter