Video

“Inger kender sit publikum”

07. feb. 2021

Rigsretssag, statsministerløgne og smarte journalistiske metoder er bare nogle af de ting, som de to chefredaktører er nødt til at få vendt denne gang i den eksklusive Chefredaktørernes Loge i det allerinderste indre København.

Der er sket en del i det lille land, siden de to chefredaktører mødtes sidst. En af de største historier, der skal vendes denne gang, er selvfølgelig Inger Støjbergs rigsretssag og hendes efterfølgende udmeldelse af Venstre – “ i øvrigt breaket i Skive Folkeblad” fremhæver Niels Jespersen, der suppleres af Mikkel Andersson: “Hehe ja, Inger kender sit publikum.”

En anden historie, der er blevet breaket siden sidst (for fjerde – eller er det femte? – gang), er historien om statsministerens omgang med sandheden i forbindelse med myndighedernes blåstempling af nedlukningen tilbage i marts 2020. Men er der virkelig stadig en historie der, eller handler det bare om petitesser og sproglige formuleringer ved pressemøderne?

Hvis der ikke er en historie, når man står og skal bruge en, er de to chefredaktører blevet bekendt med en journalistisk metode, man kan benytte sig af, så der bliver en historie: Man sætter bare selv en historie op. Manden bag metoden er pressefotografen Michael Fonsmark, som i en DR-dokumentar har fortalt, at der ovenikøbet er gode penge i skidtet. Og hvis man som medie gerne vil skjule, at man har brugt ufine metoder til sine historier, kan man jo altid bare ændre billede-bylinen til noget med “stock photo”, ikke? 

Chefredaktørernes Loge er et kun lidt satirisk mediemagasin. Se hele afsnittet ovenover.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.