Video

"Jeg er for EU af sikkerhedsmæssige grunde"

24. mar. 2021

Klaus Riskær Pedersen er partiformand for Borgerlisten, tidligere medlem af Europa-Parlamentet og tilhænger af EU. Alligevel har han sine betænkeligheder, som han i ugens udgave af Mr. Spitfire deler med Morten Messerschmidt.

"Jeg er jo et godt og konservativt menneske, der er glad for mit land. Jeg synes, vi skal arbejde på en lang række fællesskabspunkter, hvor vi kan samarbejde hensigtsmæssigt og støtte hinanden, men beholde vores danske identitet. Jeg vil meget gerne beholde Danmark, danske grænser og dannebrog - det beklager jeg, men det vil jeg faktisk gerne,” siger Klaus Riskær Pedersen, der har siddet i Europa-Parlamentet for Venstre og nu er partiformand for Borgerlisten.

"Du skal ikke beklage noget i det her selskab,” beroliger Morten Messerschmidt, der har inviteret den tidligere Venstre-mand og EU-parlamentariker i Mr. Spitfire-studiet for at høre en af de stemmer, man ikke er vant til i EU-debatten.

Riskær blev valgt ind i Europa-Parlamentet, dengang unionen stadig gik under navnet EF – i det for Europa så skelsættende år 1989, og han er stadig for samarbejdet.

"Jeg er for EU af sikkerhedsmæssige grunde, men jeg er betænkelig, og det var derfor, jeg fx sagde nej til euroen," forklarer Riskær, der ser tilbage på sin tid i parlamentet og den udvikling, det europæiske fællesskab har gennemgået siden da.

Se hele interviewet ovenover, hvor du kan høre, hvorfor Riskær ikke mener, at euroen er interessant for Danmark, hvordan hans borgerdrevne politik flugter med et EU-samarbejde, og hvad han mener med sin idé om ‘Regionernes Europa’.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.