Video

04.04.22

Lars Tvede: Ensidig grøn omstilling giver ringere livskvalitet

Danske politikeres plan om grøn omstilling er baseret på urealistiske forudsætninger og vil meget vel gøre danskerne fattigere. Det fortæller forfatter, analytiker og virksomhedsstifter Lars Tvede i sin præsentation af fremtidens energi, der er lavet unikt for Kontrasts medlemmer.

Er det CO2-neutrale samfund, som danske politikere drømmer om, egentlig realistisk med den energistruktur og de råvarer, der nu findes? 

Når for eksempel en elektrificering af samfundet fører til en anslået global mangel på knap ti millioner tons kobber årligt, hvad gør man så? Findes der eksisterende teknologier, som kan lagre alt den danske vindmøllestrøm, når vinden ikke blæser? Og hvad er fremtidens lovende teknologier, der kan garantere strøm i stikkontakterne i årene, som kommer, når nu det er tydeligt for alle, at sikkerheds- og energipolitik er tæt forbundet?

Alle de spørgsmål og en del mere mere til tager iværksætter, analytiker og forfatter Lars Tvede under behandling i en tankevækkende præsentation lavet specifikt til Kontrasts temauge om klima og energi. 

Lars Tvede er stifter af firmaet SuperTrends, hvor en lang række eksperter og analytikere ser nærmere på nye teknologier og fremskridt og fremskridt, og det er blandt andet med afsæt i den viden, internationale analytikere og sit omfattende forfatterskab, han giver sine bud her i videoen. 

Kontrast følger op i morgen tirsdag med en ny video, hvor chefredaktør Mikkel Andersson har interviewet Lars Tvede på baggrund af præsentationen. 

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter