Video

Nyt boligudspil skal gøre "den umulige integration" til fortid

31. mar. 2021

Det er ikke et indgreb i den private ejendomsret, når private udlejere i visse kommuner kan blive pålagt at leje 10 pct. af deres boliger ud til beboere fra udsatte boligområder. Det mener boligminister Kaare Dybvad, der er ugens gæst i Interviewet.

"Den grundlæggende tanke bag er jo helt simpelt, at hvis man har for mange i et boligområde, som har ikke vestlig baggrund, så er der ikke noget at blive integreret ind i. Og så vil den integration, som er helt nødvendig for, at vi kan få et ordentligt samfund, umulig," siger bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (S). 

Han er inviteret i Interviewet for at tale om regeringens nye udspil, der skal sikre, at der i 2030 ikke er mere end 30 pct. borgere med ikke-vestlig baggrund i noget dansk boligområde. En ambitiøs målsætning, da der i dag i adskillige områder er langt over 50 pct. beboere med udenlandsk baggrund fx er tallet i Mjølnerparken i København 82 pct.

Blandt de markante tiltag er bl.a. indførelsen af en ny kategori af boligområder kaldet ‘forebyggelsesområder’. Men det måske mest vidtgående og allerede omdiskuterede tiltag er at give en række kommuner ret til at påtvinge private udlejere i visse kommuner at huse udsatte lejere i hver 10. af deres lejemål, når de bliver ledige. Ministeren mener dog ikke, det er et indgreb i den private ejendomsret, og forsvarer sig med, at vi allerede har en vidtgående regulering af udlejningsejendomme i Danmark.

Hør Kaare Dybvad udfolde udspillet, der bl.a. er lavet med tanke på ikke at ende med så opdelte kvarterer som i Sverige, i Interviewet herover.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.