Video

"Vi ønsker ikke at blive styret af en flok gamle mænd i Bruxelles"

18. jan. 2021

Nigel Farage, en af hovedarkitekterne bag Brexit, gæster første afsnit af Morten Messerschmidts EU-program, Mr. Spitfire, og lover at komme og hjælpe ham med en Dexit-kampagne i 2022. Se interviewet, og bliv klogere på briternes vej ud af unionen.

Den 1. januar 2021 var Brexit en realitet, men forud for Storbritanniens udmeldelse af EU var gået mange år med politiske kampe. En af de britiske politikere, der gik forrest og var med til at bane vejen ud af unionen, er Nigel Farage, der fra 1999 til 2020 var medlem af Europa-Parlamentet - først som medlem og senere leder af UK Independence Party 1999-2018, og senere som medlem og leder af Brexitpartiet.

“Det kunne efter sigende aldrig lade sig gøre, og folk syntes, jeg var den største idiot!

Du ved, jeg var skytshelgen for tabte sager. "Gab, det er Nigel igen. Hvor kedeligt!". Men ved du hvad...vi gjorde det i sidste ende!” fortæller Farage til Morten Messerschmidt, Kontrasts Europa-korrespondent, i første afsnit af programmet Mr. Spitfire, hvor han også lover at komme og hjælpe med en Dexit-kampagne i 2022.

“Men Nigel, har du ikke et højere bjerg at bestige nu?”, spørger Messerschmidt med hentydning til det enorme arbejde, der ligger forude, nu hvor Storbritannien skal til at stå på egne ben.

“Jeg mener, at Den Europæiske Union var en enorm trussel mod vores frihed, vores rettigheder, vores evne til at nå ud til verden, valg af venner - og sidst men ikke mindst vil vi økonomisk klare det bedre,” slår Farage fast og fortsætter:

“Græsrødderne sagde: Vi elsker Europa! Men vi ønsker ikke at blive styret af en flok gamle mænd i Bruxelles, som træffer beslutninger, vi ikke kan ændre ved parlamentsvalg."

Som medlem kan du se hele interviewet herover og blive klogere på, hvordan Nigel Farage fik sine EU-kritiske budskaber ud til befolkningen på trods af medier, der ikke dækker det fulde billede, hvad de danske kollegaer i parlamentet har betydet for ham - og ikke mindst: på hvilke områder, han mener, Danmarks forhold til EU er sammenligneligt med UK’s.

Se de første 10 minutter af interviewet her.

I næste uge er interviewet også tilgængeligt som podcast.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.