Artikel
Christian Bjørnskov

17/6/24

EU bliver (endnu) mere protektionistiskKommissionsformand Von der Leyens argumenter for en EU-straftold på kinesiske biler er en blanding af økonomisk analfabetisme, blatant gammeldags protektionisme, og forsøg på at gøre unionsapparatet mere suverænt. Ingen af argumenterne burde accepteres af bare normalt begavede borgere, skiver professor Christian Bjørnskov.
Debat
Christian Bjørnskov

03/6/24

Told på Temu: Dumhed eller særinteresser?Jeg og mine kolleger havde ikke ligefrem har regnet med, at den nyprotektionistiske bølge, der raser i de mere populistiske dele af amerikansk og europæisk politik, ville ramme Danmark. Helt særligt regnede vi ikke med, at Dansk Industri ville hoppe med på en så absurd analfabetisk idé. Det er skammeligt på flere plan. Sådan skriver professor Christian Bjørnskov i et skarpt angreb på DI, der foreslår mere told på varer fra Kina.
Artikel
Christian Bjørnskov

27/5/24

Uddannelse og vækst – ny evidensDet er ikke nogen særligt socialdemokratisk konklusion, skriver professor Christian Bjørnskov, og det er bestemt heller ikke en konklusion, der får regeringens angreb på de lange universitetsuddannelser til at se specielt begavet ud. Den store væksteffekt kommer fra de virkeligt dygtige studerende - dem der kan noget særligt og har lært noget særligt.
Kommentar
Christian Bjørnskov

12/5/24

Skal man tage Emma Holten alvorligt?Professor Christian Bjørnskov har svært ved at tage feministen Emma Holtens bog om økonomi alvorligt. Læser man bogen eller blot udtalelser, er det tydeligt at hun ikke har besværet sig med at sætte sig ind i moderne økonomi - hverken teoretisk forståelse eller metode, skriver han i denne kommentar til debatten om bogen.
Artikel
Christian Bjørnskov

08/5/24

Var euroen en god idé – Ny evidensOverordnet kan man måske sige, at euroen var en succes for folk, der har særlige præferencer for offentligt forbrug og politisk kontrol, men en fiasko for alle vi andre. Det udleder professor Christian Bjørnskov af et netop offentliggjort forskningsprojekt om, hvorvidt euroen har gjort euro-landene rigere eller fattigere. Kun i ét land er borgerne blevet rigere.
Debat
Christian Bjørnskov

25/4/24

Nedlukningerne førte til flere selvmordsforsøgProfessor Christian Bjørnskov har læst en videnskabelig undersøgelse af selvmordsforsøg blandt unge under corona-nedlukningerne. Den nye viden, der drypvis bliver ved med at komme, om konsekvenserne af politikernes håndtering af corona-pandemien, får ham til at spørge, hvornår politikerne indrømmer, at nedlukningerne var en enorm fejl.
Debat
Christian Bjørnskov

07/3/24

Frihandel forklaret på 10 minutterProfessor Christian Bjørnskov anbefaler en kort 10 minutters video med den konservative Daniel Hannan, som forklarer fordelene for menneskeheden ved frihandel. "Del den gerne med gymnasieelever og mange andre, der risikerer at lære vrøvl", skriver Christian Bjørnskov i sin anbefaling.
Artikel
Christian Bjørnskov

03/1/24

PRIS: 30.000 kroner pr. danskerProfessor Christian Bjørnskov har læst årets rapport om menneskelig frihed. Det står ringere til alle vegne. Nedlukningerne under Corona har haft en pris. Christian Bjørnskov har regnet på tallene, for nationalindkomst og personlig frihed hænger sammen. 30.000 kroner pr. dansker kostede nedlukningerne, udover at de også skadede folks liv på alle andre fronter.
Debat
Christian Bjørnskov

13/11/23

4000 jobs fra erhvervsstøtten? Næppe…Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov, kalder regeringens planer om at skabe 4.000 jobs ved at omlægge erhvervsstøtten ’rendyrket’ vrøvl. ”Når man som økonom begynder at overveje, hvilke omstændigheder der skal være til stede for at en omlægning af erhvervsstøtten kan hæve arbejdsudbuddet, må man fortvivle over regeringens hensigter”, skriver han.
Debat
Christian Bjørnskov

09/11/23

Regeringens fiktive fugle på tagetProfessor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov, har set nærmere på regeringens påstande om, at den vil øge arbejdsudbuddet med 45.000 fuldtidsbeskæftigede. Han er ikke overbevist og kalder det ’fugle på taget’ og i det hele taget ’tåkrummende’.