Mads Fuglede

Mads Fuglede (f. 1971) har siden 2019 været medlem af Folketinget for Venstre. Han er uddannet cand.mag. i historie og filosofi, har undervist i international politik på højskoler og universiteter og været kommentator på både TV 2 og DR inden for amerikansk politik og ved de amerikanske præsidentvalg i 2008 og 2012. Han er desuden forfatter til bogen “USA - den universelle nation” (2008). Som 18-årig tabte Mads et væddemål og gik et år til dans med sin mor.

Foto: Nrcgov, Wikimedia Commons
DebatMads Fuglede: Vi har brug for USA's beskyttelse

USA har været Vestens leder, siden præsident Truman tog rollen som beskytter af verdens demokratier. Men den kommende præsident Biden står over for en række sikkerhedspolitiske udfordringer.

Foto: Michael Foran, Wikimedia Commons
DebatMads Fuglede: De liberale frihedsværdier er under pres

Der findes ingen ægte eller sand liberalisme – andet end at man tror på de borgerrettigheder, der er defineret i de liberale frihedsværdier. Frihedsværdier, som vi er i fuld gang med at tabe kampen om på grund af kræfter, der hader dem.

Kyle Rush, Wikipedia
DebatMads Fuglede: Trump er ikke borgerlig

Ønsket om mindre frihandel, flere punktafgifter og et svækket NATO er bare nogle af de ting, som burde gøre Trump uspiselig for danskere, der kalder sig borgerlige.