24.07.23

Afføringsprøve ser ud til at punktere teori om løve i Berlin

Der er mandag kommet svar på den første prøve fra et vildt dyr i Berlin. Intet tyder på, at det var en løve.
Over 100 politibetjente samt helikoptere, droner og termiske kameraer tog torsdag del i eftersøgningen rundtomkring i forstaden Kleinmachnow, der ligger 20 kilometer sydvest for hovedstadens centrum. (Arkivfoto).
Over 100 politibetjente samt helikoptere, droner og termiske kameraer tog torsdag del i eftersøgningen rundtomkring i forstaden Kleinmachnow, der ligger 20 kilometer sydvest for hovedstadens centrum. (Arkivfoto).

Natten til torsdag oplyste politiet i Berlin, at der angiveligt var en løve løs i udkanten af Berlin.

En stor løvejagt blev iværksat og fulgt verden rundt. Et lille døgns tid efter vendte historien. Der var ikke tale om en løve, men muligvis et vildsvin, lød det fra den lokale borgmester.

Mandag eftermiddag bliver det igen slået fast, at der nok ikke var en løve på fri fod i den tyske hovedstad.

Det sker, efter at der er kommet svar på en afføringsprøve fra det vilde dyr.

- Vi kan ikke antage, at der var tale om en løve, siger en talskvinde fra Potsdam-Mittelmark-distriktet sydvest for Berlin ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

I stedet tyder det ifølge talskvinden på, at det observerede dyr måske var en planteæder - og altså formentlig ikke et rovdyr.

Der er også blevet foretaget analyse af hår, som blev fundet i området, hvor det dyret blev set. Resultatet er endnu ikke klart, men ventes i løbet af mandag.

Da løvejagten var i gang, rådede politiet i Berlin indbyggerne i området til at holde sig inden døre og holde kæledyr i hjemmet.

Over 100 politibetjente samt helikoptere, droner og termiske kameraer tog torsdag del i eftersøgningen rundtomkring i forstaden Kleinmachnow, der ligger 20 kilometer sydvest for hovedstadens centrum.

Også jægere og dyrlæger har været en del af eftersøgningen.

På et pressemøde fredag eftermiddag havde borgmesteren i Kleinmachnow, hvor jagten havde fundet sted, en ny forklaring.

Borgmester Michael Grubert havde medbragt billeder, som vidner havde optaget.

Her havde man analyseret billeder fra en video af den formodede løve. Konklusionen lød, at formen på dyrets ryg ikke passer på en løve.

- Alt indikerer, at der ikke er tale om en hunløve, sagde borgmesteren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Videoen kom fra to mænd, der havde anmeldt, at de havde set et dyr på jagt efter et andet. Det ene var ifølge mændene et vildsvin og det andet et rovdyr.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter