11.04.23

Akutknap giver syddanskere hurtigere adgang til lægehjælp

Borgere i Region Syddanmark kan trykke sig frem i telefonkøen, hvis de har brug for hurtig kontakt til læge.
Region Syddanmark indfører en akutknap, der gør det muligt at springe telefonkøen til lægehjælp over. Regionerne henstiller dog til borgerne om at bruge ordningen "samvittighedsfuldt". (Genrefoto).
Region Syddanmark indfører en akutknap, der gør det muligt at springe telefonkøen til lægehjælp over. Regionerne henstiller dog til borgerne om at bruge ordningen "samvittighedsfuldt". (Genrefoto).

Borgere i Region Syddanmark med akut brug for lægehjælp kan fremover benytte en akutknap og springe telefonkøen over.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Ved at taste 9 får borgere med akut behov for lægehjælp mulighed for at komme forrest i telefonkøen.

Akutknappen skal sikre, at borgere med alvorlige symptomer hurtigt kommer i kontakt med lægevagten.

Funktionen skal derfor kun bruges, når borgere vurderer, at deres henvendelse ikke kan vente, skriver regionen i pressemeddelelsen.

Formand for Udvalget for Det nære Sundhedsvæsen Pernelle Jensen (V) ser akutknappen som en styrkelse af lægevagten, der hjælper borgere uden for egen læges normale åbningstid.

- Det giver en tryghed, at de mest syge kan komme til først og er en del af den igangværende modernisering af lægevagten i Region Syddanmark, siger Pernelle Jensen.

Andre regioner har allerede indført en akutknap i deres telefoniske visitation.

Pernelle Jensen håber på, at borgerne i Syddanmark ikke vil misbruge ordningen og kun benytte akutknappen, når det virkelig er nødvendigt.

- Vi forventer, at borgerne - som i de andre regioner - ikke vil udnytte muligheden for at springe foran i køen, men bruge den samvittighedsfuldt.

- På den måde vil funktionen få den størst mulige effekt og være til størst mulig hjælp for de mest syge patienter i telefonkøen, siger udvalgsformanden.

Akutknappen er en del af den nye aftale mellem regionen og Praktiserende Lægers Organisation (PLO), der blev indgået i midten af januar.

Lægevagten er forbeholdt patienter med akut opstået eller forværret sygdom uden for egen læges åbningstid.

Borgere kan kontakte lægevagten i tidsrummet fra klokken 16.00 til 08.00, i weekender og på helligdage.

Ved alvorlig ulykke eller behov for akut hjælp ved livstruende sygdom skal man ringe 1-1-2.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter