27.08.23

Amerikansk helikopter med 20 soldater styrter ned i Australien

Hændelsen skete ifølge Sky News Australia nord for Darwin omkring klokken 11.00 lokal tid søndag.
Hændelsen involverede ifølge Sky News Australia en helikopter af typen V-22 Osprey og skete omkring klokken 11.00 lokal tid søndag. (Arkivfoto).
Hændelsen involverede ifølge Sky News Australia en helikopter af typen V-22 Osprey og skete omkring klokken 11.00 lokal tid søndag. (Arkivfoto).

En militærhelikopter med omtrent 20 amerikanske soldater om bord er styrtet ned under en øvelse ud for kysten ved byen Darwin i Australien, skriver Sky News Australia.

Det australske forsvarsministerium bekræfter hændelsen over for nyhedsbureauet Reuters.

Styrtet skete på Melville Island, der ligger umiddelbart nord for Darwin.

Forsvarsministeriet bekræfter, at kun amerikansk militærpersonale var om bord.

Ifølge Australiens svar på Danmarks Radio, ABC, er adskillige soldater blevet reddet i live, og der er indtil videre ingen meldinger om omkomne.

- På dette kritiske tidlige tidspunkt er vores fokus på nødberedskabet og de involveredes sikkerhed, udtaler en talsperson fra det australske forsvarsministerium til ABC.

Hændelsen involverede ifølge Sky News Australia en helikopter af typen V-22 Osprey og skete omkring klokken 11.00 lokal tid søndag.

Militært personale fra Australien, USA, Indonesien, Filippinerne og Østtimor deltager i øvelserne under navnet "Predators Run".

I alt 2500 soldater er involveret i øvelserne.

Ulykken sker blot en måned efter, at en australsk militærhelikopter styrtede i havet ud for landets nordøstlige kyst.

Fire besætningsmedlemmer var om bord på militærhelikopteren, der var af typen MRH-90 Taipan, da den styrtede tæt på Whitsunday Islands under en natlig militærøvelse 28. juli.

Ligresterne blev fundet på stedet af et fjernstyret undervandsfartøj 3. august.

På grund af styrtet skal alle Australiens helikoptere af Taipan-typen blive på landjorden.

Taipan-helikopterne er desuden snart fortid i det australske forsvar, der inden udgangen af i år skifter til helikoptere af typen Black Hawk.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter