25.05.23

Danmark og Holland i front for træning af F16-piloter

Fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, har torsdag drøftet træning af piloter med USA's minister.
Fighter Wing Skrydstrup i det sydlige Jylland udgangspunkt for den danske styrke af F-16 kampfly.
Fighter Wing Skrydstrup i det sydlige Jylland udgangspunkt for den danske styrke af F-16 kampfly.

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, siger ifølge Reuters, at det er Danmark og Holland, som skal lede træningen af ukrainske piloter til F16-fly.

I en mail til Ritzau oplyser fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), at han torsdag har mødtes med den amerikanske minister, hvor de netop har drøftet træning af ukrainske piloter til F16-fly.

- Første skridt er at afdække, hvilke lande der vil være med til at gennemføre træningsmissionen og det er vi i gang med nu. Her er Danmark klar til at spille en central rolle sammen med Nederlandene, udtaler ministeren.

Troels Lund Poulsen tilføjer, at spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal levere F16-fly til Ukraine fortsat udestår.

- Den amerikanske forsvarsminister anerkendte den danske støtte til Ukraine og vores arbejde med at udvikle løsninger til den fortsatte støtte til ukrainerne, siger Troels Lund Poulsen.

- Der er enighed om, at det er et vigtigt strategisk skridt på længere sigt. Hvorvidt det betyder, at Danmark også skal donere F16-fly til Ukraine er fortsat under afklaring.


Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter