08.03.23

Direktør vil sikre andre strømkilder i Zoo efter isbjørns død

En fireårig isbjørnehun omkom tirsdag efter at have bidt i et strømkabel. Intet tyder på, at dyret har lidt.
Efter en fireårig isbjørnehun er omkommet på tragisk vis i København Zoo, er antallet af isbjørne gået fra fire til tre. (Arkivfoto).
Efter en fireårig isbjørnehun er omkommet på tragisk vis i København Zoo, er antallet af isbjørne gået fra fire til tre. (Arkivfoto).

Tirsdag lykkedes det en ung isbjørnehun i København Zoo at få fat i en strømledning gemt bag en låge i isbjørnenes udeområde.

Det overlevede den fireårige isbjørn ikke.

- Det, der ulykkeligvis er sket, er, at en af vores unge isbjørne er lykkedes med at bryde en stållåge i udeanlægget op. Der har den fået fat i kablet og bidt i det, siger Mads Frost Bertelsen, som er zoologisk direktør i København Zoo.

Ifølge Mads Bertelsen tyder alt på, at isbjørnen døde med det samme.

- Den lå fredfyldt med kablet i munden. Der er ikke noget, som tyder på, at den har kæmpet, gravet i jorden eller noget andet, siger han.

Personalet i København Zoo vil nu forsøge at forhindre, at en lignende situation kan ske igen.

- Vi har allerede fået overblik over, at der er tre af de her låger. De skal sikres yderligere, for der er ingen, som havde forestillet sig, at det her kunne ske. Men det er heller ikke sket de første ti år, siger Mads Frost Bertelsen.

Den omkomne isbjørn er opdrættet i København Zoo. Planen var, at den skulle flytte hjemmefra næste år.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter