03.04.23

DTU forbyder som sjette universitet medarbejdere at have TikTok

Med beslutningen om at forbyde TikTok går DTU samme vej som andre universiteter i hovedstadsområdet.
Det er Center for Cybersikkerheds (CFCS) anbefaling om at fjerne appen TikTok, som er ejet og udviklet af det kinesiske selskab ByteDance, der har fået DTU til at lave et forbud, skriver TV 2 Kosmopol. (Arkivfoto).
Det er Center for Cybersikkerheds (CFCS) anbefaling om at fjerne appen TikTok, som er ejet og udviklet af det kinesiske selskab ByteDance, der har fået DTU til at lave et forbud, skriver TV 2 Kosmopol. (Arkivfoto).

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) forbyder ansatte at have TikTok på deres arbejdstelefoner.

Det oplyser universitetet til TV 2 Kosmopol.

Ifølge mediet har de ansatte af universitet fået at vide, at de skal slette appen fra alt DTU-udstyr.

DTU er det sjette danske universitet, som forbyder ansatte at have TikTok på arbejdsrelaterede enheder.

Tidligere har Københavns Universitet, IT-Universitetet i København, Roskilde Universitet og Copenhagen Business School gjort det samme, skriver mediet.

Derfor er alle universitetsansatte i hovedstadsområdet nu blevet bedt om at fjerne TikTok fra arbejdstelefoner.

Ifølge TV 2 Kosmopol har DTU truffet beslutningen på baggrund af Center for Cybersikkerheds (CFCS) anbefaling om at fjerne appen, som er ejet og udviklet af det kinesiske selskab ByteDance.

1. marts kom CFCS med en anbefaling om ikke at bruge TikTok på tjenstlige enheder, som anvendes af statslige myndigheder.

Roskilde Universitet besluttede den 10. marts som det første universitet at forbyde TikTok på ansattes telefoner, oplyste TV2 Kosmopol på sin hjemmeside i slutningen af marts.

Uden for hovedstadsområdet har Aarhus Universitet et lignende forbud.

Det fremgår på universitetets hjemmeside.

De ansatte er ud over at fjerne TikTok fra arbejdstelefoner blevet bedt om, at enheder, hvor appen er installeret, ikke har adgang til blandt andet den ansattes mailkonto.

På Syddansk Universitet (SDU) har man ikke et forbud.

- SDU følger situationen om TikTok nøje, herunder myndighedernes anbefalinger. Derfor undersøger SDU i øjeblikket retningslinjerne for brug af TikTok på universitetet. Denne sagsbehandling pågår i øjeblikket, lyder det i et skriftligt svar til Ritzau fra universitetsdirektør på SDU, Thomas Buchvald Vind.

Ritzau har rettet henvendelse til Aalborg Universitet for at høre, hvor universitetet står i forhold til et eventuelt forbud. Aalborg Universitet arbejder på at vende tilbage med et svar.

De danske universiteter er langt fra de eneste, som forbyder ansatte at have TikTok på arbejdstelefoner.

Flere ministerier, kommuner, erhvervsorganisationen Danske Erhverv, Region Hovedstaden og DR har et lignende forbud.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter