04.08.23

En smule regn og solglimt præger første weekend i august

De seneste dages voldsomme regnvejr erstattes af enkelte byger, skyer og lidt sol i den forestående weekend.
Gæsterne på Smukfest i Skanderborg bliver forskånet for kraftige regnskyl i weekenden, hvor der kun er risiko for lette byger.
Gæsterne på Smukfest i Skanderborg bliver forskånet for kraftige regnskyl i weekenden, hvor der kun er risiko for lette byger.

Den første weekend i august byder på middelmådigt sommervejr med enkelte byger, lidt vind og temperaturer mellem 16 og 22 grader. Med andre ord: Lidt mere af det, vi er blevet vant til.

Dog er der ikke udsigt til mere af den voldsomme regn, som de seneste dage er væltet ned over store dele af landet.

Det fortæller vagthavende meteorolog Klaus Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut fredag morgen.

- Efter en meget regnfuld periode tager regnvejret en pause i weekenden. Vi slipper dog ikke helt, for der kan stadig komme enkelte byger, siger han.

Fredag bliver det forholdsvist skyet i den vestlige og sydlige del af landet. Nordjylland, Sjælland og Bornholm kan til gengæld se frem til længere perioder med sol. Temperaturerne ligger mellem 17 og 22 grader.

Vinden vil være let til frisk og komme fra vest.

- I morgen forventer vi, at det klarer op i hele landet med lidt eller nogen sol, men fortsat med mulighed for enkelte lette byger.

- Det bliver en anelse koldere med temperaturer mellem 16 og 20 grader og lidt mindre blæsende med svag til jævn stedvist frisk vind fra vest, siger Klaus Larsen om lørdagsvejret.

Søndag kommer to lavtryk ind over landet fra henholdsvis vest og sydøst.

- Der forventer vi, at der i den sydlige del af landet vil være mere skyet vejr og perioder med let regn, mens det i den nordlige del af landet vil være mest tørt med lidt eller nogen sol, siger Klaus Larsen.

Temperaturerne kommer søndag til at ligge mellem 16 og 20 grader, og vinden bliver svag til frisk og kommer fra nordøst.

Alle dage ligger aftentemperaturerne omkring 12 til 18 grader.

Mens mange børn formentlig nyder den sidste del af sommerferien, står weekenden for mange unge og voksne på musik under åben himmel på Smukfest i Skanderborg.

Og i Skanderborg er der udsigt til rimeligt tåleligt vejr, fortæller Klaus Larsen.

- Det vil være temmelig skyet i Skanderborg i dag.

- Lørdag og søndag er der begge dage udsigt til mere sol dog med risiko for en enkelt byge. Men hvis der kommer regn, bliver det i småtingsafdelingen sammenlignet med, hvad vi har set de seneste dage.

- Temperaturen kommer til at ligge omkring 19 gader, siger meteorologen.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter