28.10.23

EU's udenrigspolitiske chef beder Israel holde pause

- Gaza er fuldstændig mørklagt og isoleret, mens bombardementet fortsætter, skriver Josep Borrell i appel.
EU's udenrigschef, Josep Borrell, appellerede lørdag til Israel om at holde en pause i krigshandlingerne i Gazastriben. – Alt for mange civile, blandt dem børn, er blevet dræbt. Dette er i strid med international humanitær ret, skriver han på sociale medier.
EU's udenrigschef, Josep Borrell, appellerede lørdag til Israel om at holde en pause i krigshandlingerne i Gazastriben. – Alt for mange civile, blandt dem børn, er blevet dræbt. Dette er i strid med international humanitær ret, skriver han på sociale medier.

EU's udenrigschef, Josep Borrell, appellerede lørdag til Israel om at holde en pause i krigshandlingerne i Gazastriben.

- Gaza er fuldstændig mørklagt og isoleret, mens det kraftige bombardement fortsætter, skriver Borrell på sociale medier.

Han henviser til FN-organisationen UNRWA, som advarer mod en desperat situation for befolkningen i Gaza, som er uden strøm, uden vand og uden mad.

Borrell beder om en "pause i krigshandlingerne", så der kan blive bragt nødhjælp ind til civilbefolkningen.

– Alt for mange civile, blandt dem børn, er blevet dræbt. Dette er i strid med international humanitær ret, skriver han og understreger:

- Der er et akut behov for en pause i krigshandlingerne for at muliggøre nødhjælpstransporter til Gaza.

Borrell understreger, at der er et akut behov for en pause i krigshandlingerne for at muliggøre nødhjælpstransporter til Gaza.

Han fordømmer alle angreb på civile - herunder også vilkårlige raketangreb mod Israel. Han beder videre om "en øjeblikkelig og betingelsesløs løsladelse af alle gidsler".

EU-toppen besluttede på et topmøde i denne uge at afholde en fredskonference med det formål at finde en endelig løsning på konflikten i Mellemøsten. Konferencen skal finde sted om cirka seks måneder.

Det fortalte Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, efter afslutningen på EU-topmøde i Bruxelles fredag.

EU-lederne har tidligere meldt ud, at de ønsker en tostatsløsning for at skabe varig fred. En tostatsløsning vil betyde, at israelere og palæstinensere får hver sin stat. Dermed vil de kunne leve i fred side om side, er håbet.

EU's holdning er desuden, at Israel har retten til at beskytte sig selv mod den palæstinensiske organisation Hamas. Flere regeringschefer har dog understreget, at det skal ske under international og humanitær lovgivning.

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter