29.10.23

Hamas: Vores krigere kæmper mod Israels invasionsstyrker i Gaza

Ifølge Israels hær har soldater identificerede "en række terrorister, som kom ud af en skakt til en tunnel".
Israelske styrker ved grænsen til Gaza, inden de rykkede ind i området sent lørdag. Hamas siger, at gruppen kæmper med Israels hær inde i Gaza.
Israelske styrker ved grænsen til Gaza, inden de rykkede ind i området sent lørdag. Hamas siger, at gruppen kæmper med Israels hær inde i Gaza.

Den væbnede fløj i Hamas siger søndag, at den udkæmper hårde kampe mod Israels hær i Gaza. Det skriver AFP.

"Vores krigere anvender maskinpistoler og panserværnsvåben mod den israelske invasionsstyrke i det nordvestlige Gaza", hedder det i erklæringen fra Hamas.

I en tidligere udmelding fra den militante palæstinensiske bevægelse hed det, at to israelske kampvogne var i brand efter at være blevet beskudt af Hamas. Påstanden er ikke bekræftet af andre kilder.

Israelske styrker fortsatte søndag aften med at beskyde og bombe det nordlige Gaza fra luften og med artillerigranater.

Israel signalerede søndag, at det har til hensigt at omringe hovedbyen Gaza, da Israel offentliggjorde fotos af kampvogne i den palæstinensiske enklave, skriver Reuters.

En del indbyggere i enklaven kunne igen anvende internet og telefoner. Men lokale indbyggere fortalte, at redningsoperationer for at hjælpe sårede efter israelske angreb var meget vanskelige.

Ifølge den israelske hær har soldater identificerede "en række terrorister, som er kommet ud af en skakt til en tunnel" nær Erez grænseposten. De pågældende er blevet dræbt eller såret ifølge israelerne.

Tidligere søndag forlød det fra Israels hær, at den have øget antallet af soldater inde i Gazastriben. Israelerne gjorde det fredag klart, at "en ny fase" er iværksat af kampen mod Hamas.

Israelske kampvogne flankeret med infanteri er sat ind i Gazastriben efter tre ugers luftbombardementer af området. Det er det hidtil mest omfattende israelske angreb på det palæstinensiske territorium i et årti.

Premierminister Benjamin Netanyahu sagde sent lørdag i en tv-tale, at det israelske militær er i anden fase af krigen i Gaza, som skal føre til befrielse af alle gidsler.

- Israelske soldater udkæmper nu krigen på fjendens territorium. Krigen i Gaza bliver lang og vanskelig, sagde den israelske premierminister.

Netanyahu tilføjede, at efter krigen vil vi alle stå med nogle vanskelige spørgsmål.

- Dem skal vi svare på - det gælder også mig, sagde han med henvisning til den massive kritik, der er blevet rejst mod Israels regering og efterretningstjenester efter Hamas-angrebet den 7. oktober.

Netanyahu opfordrede igen civile til at søge mod syd i Gazastriben. Han beskyldte Hamas for at bruge civilbefolkningen i Gaza som et skjold, som gruppen skjuler sig bag. Han sagde, at de, der kritiserer Israels militær er hyklere, fordi det israelske militær har den højeste moral i verden.

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter