08.10.23

Hårde kampe mellem Hamas og israelsk militær fortsætter i Israel

Et døgn efter, at Hamas indledte sit angreb, er Hamas' soldater stadig til stede på israelsk territorium.
Israelske soldater ses uden for en politistation i det sydlige Israel, hvor der lørdag var kampe mellem Hamas' soldater og israelsk militær.
Israelske soldater ses uden for en politistation i det sydlige Israel, hvor der lørdag var kampe mellem Hamas' soldater og israelsk militær.

Den militante palæstinensiske organisation Hamas oplyser søndag morgen, at dens soldater fortsat er til stede inde i Israel, hvor soldaterne er involveret i "voldsomme kampe".

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som henviser til en udtalelse fra Hamas.

Også israelsk militær (IDF) kan søndag morgen ifølge det britiske medie BBC berette om kampe mellem israelske soldater og Hamas i Israel.

Kampene finder sted i otte områder i den sydlige del af landet.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB oplyser Hamas, at kampene finder sted i de israelske byer Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Kfar Azza, Be'eri, Tatid og Kissufim. Det ottende område fremgår ikke af Hamas' oplysninger.

Oplysningerne om de konkrete lokationer er dog ikke bekræftet af Israel.

Hamas angreb Israel lørdag morgen, hvor bevægelsen ifølge Hamas selv affyrede 5000 missiler mod Israel i løbet af kort tid. Israels hær sagde, at det var det halve. Et voldsomt antal uanset.

Søndag morgen er der ifølge det israelske medie Times of Israel registreret op mod 300 dræbte i Israel.

Næsten 1600 er sårede. Blandt dem er både civile, soldater og politibetjente.

Israels militær har offentliggjort en liste over foreløbig 26 dræbte israelske soldater. Listen bringes blandt andet af Times of Israel.

Listen tæller både kvinder og mænd i alderen 18 til 42 år. De fleste af de dræbte er unge i 20'erne.

Samtidig oplyser Israels politi søndag morgen, at 30 af dets betjente er blevet dræbt i kampe med Hamas, skriver det israelske medie Haaretz.

Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium er 256 palæstinensere blevet dræbt i luftangreb mod Gaza i løbet af 24 timer.

Derudover er der registreret 1788 sårede palæstinensere søndag morgen.

Israel fører normalt en streng kontrol med grænserne mellem Israel og Gaza, men i forbindelse med Hamas' angreb lørdag morgen brød soldater fra Hamas gennem grænsehegnet og strømmede ind i Israel.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter