En af de største strejker i den amerikanske sundhedssektor nogensinde er onsdag morgen lokal tid blevet indledt i USA.
Det skriver nyhedsbureauet AFP.
Over 75.000 ansatte fra sundhedsorganisationen Kaiser Permanente har således indledt en strejke på tre dage.
Strejken er blevet indledt i delstaten Virginia og i District of Columbia. Den ventes senere på dagen at sprede sig til vestkysten.
Kaiser Permanente er en af USA's største sundhedsorganisationer.
Den står for driften af 39 hospitaler, over 600 lægeklinikker og har over 200.000 ansatte. Det fremgår det af dens hjemmeside.
En paraplyorganisation, der repræsenterer Kaiser Permanentens ansattes lokale fagforeninger, meddelte i sidste måned, at strejken er "den største strejke blandt sundhedsansatte i USA's historie".
Fagforeningerne kræver blandt andet højere løn til de ansatte. De ønsker også, at der bliver gjort noget ved manglende arbejdskraft.
- Vi har fortsat ansatte i frontlinjen, der er udbrændte og presset til det yderste og forlader sektoren, siger Caroline Lucas, der er direktør i den samlende organisation for de ansattes fagforeninger.
- Der er folk, der kommer til skade på jobbet, fordi de prøver at gabe over for meget og tilser for mange folk og arbejder for hurtigt, siger hun.
Fagforeningerne har truet med at arrangere yderligere strejker i november, "hvis Kaiser fortsætter med de urimelige arbejdsforhold".
Kaiser Permanente oplyser i en udtalelse, at organisationen planlægger at holde sine klinikker åbne under de tre dages strejke.
- Vi er skuffede over, at nogle fagforeninger har opfordret deres ansatte til at deltage i strejker, skriver organisationen på dens hjemmeside.
- Vores klinikker forbliver åbne under strejken. Der vil være læger og uddannet personale til stede, lyder det videre.
Kilde: /ritzau/