22.07.23

Hundredvis forsøger stormløb i Bagdad efter dansk koranafbrænding

I de tidlige morgentimer lørdag forsøgte demonstranter angiveligt at trænge ind i ambassadeområde i Bagdad.
Hundredvis af demonstranter forsøgte tidligt lørdag morgen at trænge ind i Green Zone i Bagdad. Her ligger flere ambassader - blandt andet Danmarks.
Hundredvis af demonstranter forsøgte tidligt lørdag morgen at trænge ind i Green Zone i Bagdad. Her ligger flere ambassader - blandt andet Danmarks.

Hundredvis af demonstranter forsøgte tidligt lørdag morgen at storme ambassadeområdet i Iraks hovedstad, Bagdad.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge AP forsøgte demonstranterne at krydse Jumhuriya-broen, der fører til den såkaldte Green Zone, hvor flere lande har deres ambassade.

Demonstranternes mål skal have været Danmarks ambassade.

Det fremgår dog ikke af AP's historie, om demonstranterne erklærede den danske ambassade for et mål, eller om der blot er tale om en formodning.

Ifølge nyhedsbureauet AFP var der omkring 1000 demonstranter. De blev holdt tilbage af sikkerhedsstyrker og nåede dermed ikke ind i Green Zone.

Det er en koranafbrænding fredag foran Iraks ambassade i København, der har skabt vrede. Også et irakisk flag blev fredag brændt.

Hændelsen i København har trukket Danmark med ind i en konflikt, som den seneste tid har udviklet sig mellem Sverige og Irak.

Situationen kulminerede foreløbigt natten til torsdag. Her blev Sveriges ambassade i Bagdad stormet, og der blev sat ild til bygningen.

Irak har efterfølgende lovet at beskytte diplomater i landet.

- Den irakiske regering forpligter sig fuldstændigt til Wienerkonventionen, som regulerer forholdet mellem lande og garanterer sikkerhed og beskyttelse til diplomatiske missioner, skriver Iraks udenrigsministerium i en udtalelse.

Wienerkonventionen er en international traktat, der blandt andet handler om diplomatiske relationer og om udsendtes forhold.

Baggrunden for stormen på Sveriges ambassade var, at svenske myndigheder havde tilladt en demonstration, der skulle finde sted torsdag i Stockholm. Demonstrationen skulle indebære afbrænding af Koranen.

Torsdagens demonstration endte med at forløbe uden en afbrænding af Koranen. Koranen blev dog ødelagt og sparket til.

Koranen er islams hellige skrift. Muslimer anser det derfor som blasfemi og en grov fornærmelse mod Gud at mishandle den.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter