28.10.23

Israels hær: Kampfly har ramt 150 underjordiske mål i Gaza

Ifølge Israel omfatter ramte mål i Gaza "terrortunneler" og "underjordiske kamprum".
Røg og eksplosioner ses her lørdag i det nordlige Gaza.
Røg og eksplosioner ses her lørdag i det nordlige Gaza.

Israelske kampfly har angrebet 150 "underjordiske mål" i det nordlige Gaza.

Det oplyser Israels hær lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sker efter det, der af internationale medier beskrives som en af de mest voldsomme nætter med bombardementer i de seneste uger.

Ifølge en meddelelse fra hæren omfatter de ramte mål "terrortunneler, underjordiske kamprum og yderligere underjordisk infrastruktur".

Der har ikke umiddelbart været en udtalelse fra den militante palæstinensiske bevægelse Hamas om angrebene på de underjordiske mål.

Korrespondenter i Gaza og det sydlige Israel melder ifølge AFP, at luftangreb og anden beskydning er fortsat lørdag, men mindre intenst end i løbet af natten.

Tunnelerne under Gaza er af Israel blevet kaldt for "Gazas Metro" og udpeges af militæranalytikere som en udfordring, hvis Israel vælger at udvide en landoffensiv.

- Forestil dig, at du skal til et område og går over en mark eller til udkanten af byen, og så - lige pludselig - dukker der nogle fjendtlige styrker op bag dig, hvor der ikke var nogen før, siger Bradley Bowman fra tænketanken The Foundation for Defense of Democracies til amerikanske ABC News.

- Det er som en slags mareridt for en angrebsstyrke.

Hamas har tidligere hævdet, at der er 500 kilometer tunneler. Det er et udstrakt netværk, som Hamas har bygget igennem årene.

I en anden meddelelse lørdag skriver Israels hær, at israelske jagerfly har dræbt lederen af Hamas' luftvåben, Asem Abu Rakaba, som var med til at planlægge et overraskelsesangreb i Israel 7. oktober.

Det er de israelske forsvarsstyrker (IDF), som på det sociale medie X, det tidligere Twitter, kommer med den oplysning.

- Han tog del i planlægningen af massakren 7. oktober og kommanderede de terrorister, som infiltrerede Israel på paraglidere og var ansvarlige for droneangrebene på IDF-poster, skriver IDF.

Hamas dræbte i sit overraskelsesangreb 7. oktober ifølge Israel mindst 1400 mennesker.

Den militante islamistiske bevægelse tog desuden over 200 gidsler med tilbage til Gazastriben. Kun få er blevet løsladt.

Som modsvar har Israel udført omfattende bombardementer i Gaza.

Det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza har sagt, at mindst 7300 er blevet dræbt som følge af Israels modsvar.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter