15.09.23

Kritiseret Scavenius henter opbakning hos sin nordjyske kreds

Theresa Scavenius, som i øjeblikket er centrum i en konflikt i Alternativet, får støtte i Nordjylland.
Theresa Scavenius blev valgt til Folketinget for Alternativet ved valget i november sidste år. (Arkivfoto).
Theresa Scavenius blev valgt til Folketinget for Alternativet ved valget i november sidste år. (Arkivfoto).

Mens der er stille fra Alternativets folketingsgruppe og ledelse i sagen om folketingsmedlemmet Theresa Scavenius, er der opbakning fra medlemmerne i Nordjyllands Storkreds, hvor hun er valgt.

Nordjysk næstforperson Julius Schubring svarer ja til, at kredsen bakker Scavenius op, og han er glad for samarbejdet med hende.

- Vores regionale samarbejde har været meget positivt, siger han.

DR har beskrevet, at de andre fem folketingsmedlemmer i Alternativets gruppe har forsøgt at få Scavenius smidt ud af partiet efter samarbejdsvanskeligheder.

Partiets hovedbestyrelse fik ifølge DR i august en indstilling fra den øvrige folketingsgruppe om at ekskludere Scavenius. Hovedbestyrelsen har ikke fulgt den, men igangsat et mæglingsforløb.

Efter historien fra DR - den kom onsdag morgen - udskød Alternativet kort tid efter et planlagt pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Partiet ville ikke bekræfte, om der var en sammenhæng med DR's historie.

Lørdag ved middagstid skal Theresa Scavenius efter planen deltage i et medlemsmøde i Skørping i Nordjylland. Hun har kun givet en kort kommentar om sagen til DR.

Her siger hun, at der lige nu kører en intern proces i hovedbestyrelsen, og at hun ellers ingen kommentarer har om sagen, før den er afsluttet.

Foruden Scavenius udgøres Alternativets folketingsgruppe i øjeblikket af politisk leder Franciska Rosenkilde samt Helene Liliendahl Brydensholt, Sascha Faxe, Christina Olumeko og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen.

Sidstnævnte er suppleant for Torsten Gejl, som er sygemeldt med stress.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter