01.10.23

Lastbil med migranter vælter rundt i Mexico: Mindst 10 døde

Lastbil vælter på hovedvej i delstaten Chiapas med mange migranter. Alle var formentlig cubanske kvinder.
Overlevende følger chokeret med, mens redningsfolk kører væk med de døde, efter en lastbil søndag er væltet rundt med migranter i den sydlige mexicanske delstat Chiapas.
Overlevende følger chokeret med, mens redningsfolk kører væk med de døde, efter en lastbil søndag er væltet rundt med migranter i den sydlige mexicanske delstat Chiapas.

Mindst 10 migranter døde og 25 kom til skade, da en lastbil, der i al hemmelighed transporterede dem, søndag væltede på en hovedvej i det sydlige Mexico.

En kilde hos anklagemyndigheden siger, at ofrene tilsyneladende kom fra Cuba. Alle var kvinder, herunder en mindreårig.

Ulykken skete nær grænsen til Guatemala i delstaten Chiapas. Det var den anden dødsulykke inden for en uge, som involverede migranter.

Lastbilen væltede ved stillehavskysten på et stykke af hovedvejen mellem byerne Pijijiapan og Tonala.

Det er et stykke vej, migranter ofte bevæger sig for at komme til USA.

Den primitive lastbils lad var bygget op i træ. Det blev knust, og migranternes tøj, kufferter og rygsække lå bagefter spredt omkring det ødelagte køretøj.

Tusindvis af migranter fra Latinamerika forsøger i en stadig strøm at komme igennem Mexico for at nå, hvad de opfatter som mulighedernes land: USA.

Torsdag døde to migranter, da en lastbil væltede rundt i Mezcalapa, som også ligger i delstaten Chiapas.

I begyndelsen af august døde mindst 18 mennesker, og yderligere 23 blev såret, efter at en bus med lokale passagerer og migranter fra lande som Indien, Den Dominikanske Republik og nogle afrikanske lande styrtede ned i en kløft i den mexicanske stat Nayarit.

Imens har mexicanske myndigheder udtalt, at de i september har tilbageholdt mere end 189.000 migranter. Den amerikanske grænsepatrulje har rapporteret 1,8 millioner pågribelser mellem oktober 2022 og august 2023.

Fra den 3. til 5. oktober har USA's udenrigsminister, Antony Blinken, planlagt at besøge Houston og Austin i Texas samt Mexico City i Mexico.

Under besøget i nabolandet vil han blandt andet mødes med den mexicanske præsident, Andres Manuel Lopez Obrador.

Det oplyste det amerikanske udenrigsministerium fredag i en pressemeddelelse.

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter