05.10.23

Mindst 100 er dræbt i droneangreb mod syrisk officersskole

Adskillige soldater og ni civile er dræbt i et droneangreb mod en afgangsceremoni på officersskole i Syrien.
Billeder fra en video viser soldater og andre tilstedeværende hjælpe nogle af de mange ofre for et kraftigt droneangreb mod en officersskole i Homs-regionen i Syrien torsdag.
Billeder fra en video viser soldater og andre tilstedeværende hjælpe nogle af de mange ofre for et kraftigt droneangreb mod en officersskole i Homs-regionen i Syrien torsdag.

Mindst 100 mennesker er dræbt i et droneangreb mod en officersskole i Homs-provinsen i det centrale Syrien torsdag. Over 125 andre er såret.

Det meddeler Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der via et netværk af kilder og aktivister overvåger situationen i Syrien fra et kontor i Storbritannien.

Omkring halvdelen af de dræbte er soldater, der netop havde afsluttet deres eksamen på officersskolen. Der er også mindst 14 civile blandt dødsofrene.

Tidligere torsdag meddelte Sohr, at der var 78 dræbte og over 140 sårede.

En unavngiven sikkerhedskilde fastsatte antallet af dødsofre til 66.

Syriens militære kommando bekræftede tidligere torsdag, at der er "et antal martyrer, både civile og militært mandskab", men satte ikke et præcist tal på.

Den beskylder "bevæbnede terrorgrupper med støtte fra velkendte internationale parter" for at stå bag angrebet. I meddelelsen er der ikke nævnt nogen navne.

Angrebet blev gennemført ved brug af droner, der medbragte sprængstof, lyder det videre i en meddelelse fra militærkommandoen. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Der er ikke umiddelbart nogen gruppe, der har taget skylden for angrebet.

Angrebet fandt angiveligt sted omkring 20 minutter, efter at Syriens forsvarsminister havde forladt stedet, skriver flere brugere på sociale medier.

Det bekræftes af syriske sikkerhedskilder.

Krigen i Syrien begyndte i kølvandet på store folkelige protester mod præsident Bashar al-Assads regering i 2011.

Styret slog hårdt ned på demonstrationerne, og gradvis udviklede situationen sig til en reel krig.

Hundredtusinder af mennesker er dræbt, og millioner af syrere er sendt på flugt fra deres hjem.

I dag har Assads styre kontrol med det meste af landet. Men områder i det nordlige Syrien mod grænsen til Tyrkiet er under væbnede gruppers kontrol. Blandt dem er militante jihadistiske grupper.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter