01.07.23

Minister melder om aftagning i vold ved franske optøjer

Trods 471 anholdte personer natten til lørdag melder fransk indenrigsminister om aftagning i voldsintensitet.
Her ses en skraldespand stå i flammer i den sydfranske by Marseille.
Her ses en skraldespand stå i flammer i den sydfranske by Marseille.

Natten til lørdag måtte de enorme mængder af franske politibetjente, som håndterer landets voldsomme uroligheder, anholde 471 personer, men generelt er volden til demonstrationerne mindre intens end før.

Det siger landets indenrigsminister, Gérald Darmanin, tidligt lørdag morgen.

Landet har i løbet af ugen været ramt af voldsomme demonstrationer, efter at en 17-årig dreng blev skudt og dræbt af fransk politi - en sag, der siden har fået den pågældende betjent til at undskylde over for familien.

Og mens der stadig er udbredt kaos i mange dele af landet, og butikker stadig plyndres, er der altså kommet lidt ro på volden sammenlignet med tidligere dage, hævder Darmanin.

Natten til fredag blev der da også anholdt betydeligt flere - i alt 667.

Landet har løbende skruet op for politiindsatsen mod demonstrationerne, hvor i alt 45.000 betjente nu har fået til opgave at håndtere demonstrationerne.

Trods den øgede politiindsats foregik der stadig plyndringer i byerne Lyon, Marseille og Grenoble, hvor det typisk var grupper af maskerede demonstranter, som stjal fra butikkerne.

Demonstranter sætter også stadig ild til biler og skraldespande.

Især i Marseille var der natten til lørdag sammenstød mellem demonstranter og politiet. Allerede klokken 02.00 kunne det lokale politi melde, at det havde anholdt 88 personer.

Der var typisk tale om maskerede og "meget bevægelige" unge mennesker, som var blevet anklaget for at plyndre eller forsøge at plyndre, oplyser politiet i Marseille.

Den 17-årige dreng, som blev skudt og dræbt af politiet, skal begraves søndag.

Drengens families hold af advokater har bedt journalister om at holde sig fra begravelsen, fordi det skal være en "reflektionsdag" for drengens pårørende.

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter