17.03.23

Ministerium advarer danskere i store franske byer

Udenrigsministeriet oplyser på sin hjemmeside, at danskere bør undgå demonstrationer i Frankrig.
Demonstrationerne i Frankrig skyldes, at regeringen har gennemtrumfet en ny pensionsreform, som størstedelen af franskmændene er imod. (Arkivfoto).
Demonstrationerne i Frankrig skyldes, at regeringen har gennemtrumfet en ny pensionsreform, som størstedelen af franskmændene er imod. (Arkivfoto).

Danskere bør holde sig på afstand af urolighederne i Frankrig, da det kan udvikle sig voldeligt.

Det oplyser Udenrigsministeriet på sin hjemmeside fredag.

Ifølge ministeriet er der risiko for demonstrationer og uroligheder i Paris og andre større byer.

Udenrigsministeriet opfordrer til, at danskere i de store franske byer holder sig opdateret via medierne og følger de lokale myndigheders anbefalinger.

Anbefalingen gælder større byer i hele Frankrig.

Demonstrationerne i Frankrig skyldes, at regeringen med præsident Emmanuel Macron i spidsen i disse dage gennemfører en reform, som hæver pensionsalderen fra 62 til 64 år.

Størstedelen af den franske befolkning er imod reformen. Det har ført til omfattende strejker rundt om i landet. Regeringen ser reformen som nødvendig af hensyn til den franske økonomi.

Regeringen vedtager reformen uden at have et flertal i det franske parlament. Det kan den gøre ved at bruge en særlig artikel - artikel 49.3 - i den franske forfatning.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter