24.04.23

Moderaternes top tager afstand fra Stephensens beskeder til 19-årig partifælle

Folketingsmedlem Jon Stephensen (M) skal til samtale med partiledelsen på tirsdag, siger kulturminister.
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) måtte svare på spørgsmål om folketingsmedlem Jon Stephensens (M) upassende beseker til en 19-prig partifælle, da ministeren mandag præsenterede finansloven for 2023.
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) måtte svare på spørgsmål om folketingsmedlem Jon Stephensens (M) upassende beseker til en 19-prig partifælle, da ministeren mandag præsenterede finansloven for 2023.

Det er ikke i orden, at folketingsmedlem Jon Stephensen har sendt upassende beskeder til en 19-årig partifælle.

Sådan lyder det fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), som mandag i forbindelse med præsentationen af finanslovaftalen for 2023 bliver spurgt ind til emnet, der så dagens lys søndag.

Han tager afstand fra Stephensens beskeder, siger Engel-Schmidt. Men hvad det eventuelt skal have af konsekvenser, svarer ministeren ikke på.

- Det er en alvorlig sag. Personligt tager jeg afstand fra den dialog, jeg kan forstå, at der har været, mellem Jon Stephensen og en pige, der er mange år yngre og medlem af Unge Moderater, siger Engel-Schmidt.

Stephensen skrev blandt andet, at partifællen på 19 år "er smuk med den lækreste krop".

Hun modtog beskederne i februar, men selve historien om beskederne er kommet frem søndag hos TV 2, som har set beskederne.

Engel-Schmidt oplyser, at Stephensen skal til møde med partiledelsen tirsdag, uden at uddybe mere. Kulturministeren henviser til gruppeformand Henrik Frandsen (M) for yderligere.

Frandsen vil ikke inden mødet tage stilling til, om Stephensen kan fortsætte i partiet.

- Det at sende sms'er, beskeder, til unge kvinder, hvis man har en magtposition i partiet, er ikke i orden. Det er ikke foreneligt med god adfærd.

- Jeg vil ikke udtale mig til konsekvenserne, før vi har haft det møde med Stephensen, siger Frandsen.

Ifølge Frandsen tager hele Moderaternes folketingsgruppe afstand til Stephensens beskeder til den 19-årige partifælle.

- De er selvfølgelig ikke okay med, at man sender sms-beskeder på den her måde, som der er blevet gjort her, siger Frandsen.

Han tilføjer, at han ikke har kendskab til andre lignende sager med Stephensen.

- Jeg vil ikke udtale mig om konsekvenserne, før Jon Stephensen har haft den samtale med ledelsen i partiet, siger Frandsen.

Det er ikke første gang, at Stephensen er i medierne, efter at han angiveligt skulle have opført sig grænseoverskridende.

TV 2 har tidligere beskrevet, hvordan Stephensen ifølge en lang række kilder fra teaterbranchen, som Stephensen var en del af i mange år, skabte et ubehageligt arbejdsmiljø med trusler, magtmisbrug og grænseoverskridende adfærd i sin tid på teatret Aveny-T. Her var Stephensen direktør.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter