29.06.23

Mor og barn falder over bord fra svensk færge i Østersøen

Syvårig faldt i vandet fra færge, og moren sprang efter. Begge er fundet og på vej med helikopter til sygehus.
Færgen "Stena Spirit" er stoppet omkring halvvejs fra Sverige til Polen for at lede efter en mor og hendes syvårige barn, der er faldet over bord i Østersøen. Her ses færgen ved en havn i Polen ved en tidligere lejlighed.
Færgen "Stena Spirit" er stoppet omkring halvvejs fra Sverige til Polen for at lede efter en mor og hendes syvårige barn, der er faldet over bord i Østersøen. Her ses færgen ved en havn i Polen ved en tidligere lejlighed.

En mor og hendes syvårige barn faldt torsdag eftermiddag over bord fra en færge, der var på vej fra Sverige til Polen.

- Den syvårige trillede i, og moren sprang efter, siger Anders Lännholm, der leder indsatsen ved den svenske redningscentral for ulykker til søs (JRCC).

Omkring klokken 17.30 meddeler redningscentralen, at mor og barn er fundet i vandet. De blev hejset op af en helikopter og bliver nu fløjet til et sygehus.

JRCC meddeler til nyhedsbureauet TT, at de to var bevidstløse, da de blev fundet. Der er ikke umiddelbart yderligere oplysninger om deres tilstand.

Moren og barnet blev fundet relativt tæt på hinanden i vandet. Først blev kvinden fundet af en svensk redningshelikopter, og barnet blev umiddelbart efter fundet af en båd, siger en talskvinde fra JRCC.

Mor og barn faldt i vandet omkring klokken 16, da færgen, "Stena Spirit", var omkring halvvejs til Polen, oplyser Anders Lännholm til TT.

Den sejler fra Karlskrona i det sydlige Sverige til Gdynia i det nordlige Polen

En større redningsindsats blev sat i gang.

- Vi har snart fem helikoptere på stedet, og vi har taget alt, hvad der var i Østersøen, siger Anders Lännholm til tv-stationen SVT.

- Vi har afbrudt en Nato-øvelse, og vi har fly i luften fra den amerikanske kystvagt, som hjælper til. Alt, hvad der flyder eller flyver, hjælper til.

Også mandskab fra færgen deltog i eftersøgningen i Østersøen.

- Færgen er vendt om, og vi har sat en hurtiggående båd i søen, som leder efter de her personer, siger Stefan Elfström, der er presseansvarlig hos færgeselskabet Stena Line, til TT.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter