01.09.23

New Yorks politi vil overvåge støjende fester med droner

Det har medført kritik, at storbyen New York planlægger at sende droner ud i forbindelse med naboklager.
Under den kommende Labor Day-weekend i USA vil politiet bruge droner, hvis de får naboklager om støjende fester.
Under den kommende Labor Day-weekend i USA vil politiet bruge droner, hvis de får naboklager om støjende fester.

Politiet i den amerikanske storby New York vil i den kommende weekend bruge droner til at overvåge potentielt støjende fester.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tiltaget er sat i søen forud for Labor Day-weekenden, hvor mange amerikanere traditionelt samles til større arrangementer.

Dronerne vil blive brugt i forbindelse med klager over fester.

Det oplyser vicepolitikommissær Kaz Daughtry.

- Hvis vi får et opkald om, at der er en stor forsamling, en stor fest i en baggård, så vil vi benytte os af alle vores værktøjer til at undersøge festen, siger Kaz Daughtry på et pressemøde ifølge AP.

Blandt værktøjerne findes de små flyvende droner.

Planerne har hurtigt tiltrukket sig negativ opmærksomhed fra organisationer, der værner om borgerrettigheder og privatlivets fred.

- At bruge droner på den her måde er et scenarie, der virker inspireret af science fiction, siger Daniel Schwarz, der arbejder med privatliv og teknologi ved borgerrettighedsorganisationen New York Civil Liberties Union.

Labor Day falder mandag og er en amerikansk mærkedag til ære for arbejderbevægelsen. Den kan sammenlignes med 1. maj i Danmark.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter