27.10.23

Radikale: Vi er stort skridt nærmere støtte til koranforslag

Martin Lidegaard savner stadig en sætning om, at intentionen ikke er at ramme almindeligt udøvende kunstnere.
- Vi er kommet et meget stort skridt nærmere, at vi kan støtte dette forslag, siger politisk leder Martin Lidegaard (R) om regeringens ændring af forslag til koranlov. (Arkivfoto).
- Vi er kommet et meget stort skridt nærmere, at vi kan støtte dette forslag, siger politisk leder Martin Lidegaard (R) om regeringens ændring af forslag til koranlov. (Arkivfoto).

Med de ændringer, som regeringen lægger op til i en kommende koranlov, rykker De Radikale tættere på at ville stemme for forslaget. Der er dog stadig et men.

- Vi er kommet et meget stort skridt nærmere, at vi kan støtte dette forslag, siger politisk leder Martin Lidegaard (R).

På tre af fire punkter kommer justitsminister Peter Hummelgaard (S) en kritik, som De Radikale og Lidegaard tidligere har fremlagt, i møde.

Men der er stadig et punkt, hvor De Radikale savner større klarhed.

- Det afgørende for os er det fjerde punkt. At det står krystalklart, at intentionen ikke er at ramme almindeligt udøvende kunstnere. Det er det, der skal stå, siger Martin Lidegaard.

De Radikale vil gå i dialog med regeringen, om det kan gøres tydeligere.

For partiet er udfordringen, at det på den ene side skal være helt tydeligt, at den kunstneriske frihed er sikret, mens man på den anden ikke bare må kunne kalde sig kunstner og gøre hvad som helst.

- Intentionen er at komme efter folk, der gentagne gange bruger det her i en bevidst provokation, der ikke har til hensigt at lave kunst, men kun at håne. Det er ikke let, og det kan man også læse ud af lovforslaget, siger Lidegaard.

Han hæfter sig ved, at en central sætning om, at forbuddet ville gælde, uanset om der var tale om kunst eller ej, er fjernet fra forslaget.

- Det er heldigvis ude nu. Udgangspunktet er, at kunsten ikke er del af det, men så står der så alligevel, at noget alligevel kan være det. Det er det, vi skal dykke ned i det nu, siger Martin Lidegaard.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter