24.07.23

Regnfuld uge skydes i gang med udsigt til skybrud

Den sydøstlige del af Danmark risikerer voldsomt regnvejr mandag aften og natten til tirsdag, advarer DMI.
De steder, som bliver ramt af skybrud mandag og natten til tirsdag, ventes at få mellem 15 og 25 millimeter regn. (Arkivfoto).
De steder, som bliver ramt af skybrud mandag og natten til tirsdag, ventes at få mellem 15 og 25 millimeter regn. (Arkivfoto).

Endnu en uge i skoleelevernes sommerferie bliver mandag indledt med udsigten til regn, gråvejr og relativt køligt vejr.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Marie Timm mandag morgen.

- Der er fortsat det her kedelige og ustadige vejr over Danmark, hvor bygerne kommer og går, som de har gjort den seneste tid. Og de kan også til tider blive kraftige med torden, siger hun.

For Det Sydfynske Øhav, Lolland-Falster, Sydsjælland og Bornholm er der risiko for decideret skybrud mandag aften og natten til tirsdag.

- Vi har udsendt en risikomelding for den sydøstlige del af Danmark og Bornholm, hvor der er risiko for skybrud med torden i aften- og nattetimerne.

- I resten af landet forventer vi generelt enkelte byger, som godt nok kan blive kraftige, siger Marie Timm.

Der er risiko for lokale skybrud mellem klokken 19 mandag og 04.30 tirsdag på øerne i Det Sydfynske Øhav, Lolland-Falster og Sjælland. På Bornholm er der risiko for skybrud mellem klokken 23.45 og 07.45.

Mandag og resten af ugen kommer temperaturen "ikke meget over de 20 grader", fortæller meteorologen.

- Især onsdag vil det nok føles køligt, da der kommer en frisk vind fra vest, og temperaturen ventes at ligge under 20 grader.

Der er intet i den nærmeste fremtid, der tyder på et markant vejrskifte, hvor sol og varme dominerer i stedet for relativt lave temperaturer, skyer og regn.

- I hvert fald de næste syv dage ser meget ustadige ud.

- Så skal man ud i den danske natur eller til udendørsarrangementer, skal man forberede sig på, at det kan føles lidt køligt, og at der kan komme regn.

De steder, hvor der er risiko for skybrud, kan der falde mellem 15 og 25 millimeter regn i løbet af 30 minutter.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter