17.07.23

Rusland: Ukraine har angrebet bro til Krim

Ifølge Rusland er det Ukraine, der står bag et angreb mandag morgen på Kertsjbroen til Krim.
Kertsjbroen, der forbinder Rusland med halvøen Krim, er en vigtig forsyningsvej for de russiske invasionsstyrker i Ukraine. Krim, der er en del af Ukraine, blev annekteret af Rusland i 2014.
Kertsjbroen, der forbinder Rusland med halvøen Krim, er en vigtig forsyningsvej for de russiske invasionsstyrker i Ukraine. Krim, der er en del af Ukraine, blev annekteret af Rusland i 2014.

Russiske efterforskere oplyser, at Ukraine har angrebet Kertsjbroen, der forbinder Rusland med halvøen Krim.

Angrebet blev udført med ubemandede droner, og der er tale om en terrorhandling, hedder det.

Den russiske antiterrorkomité giver den ukrainske efterretningstjeneste skylden for angrebet.

Angrebet fandt sted mandag morgen, og to personer meldes dræbt.

En video, som lokale medier har omdelt, viser tilsyneladende, at en del af vejen på Kertsjbroen mellem Rusland og halvøen Krim er blevet revet op og hænger til den ene side.

- Dagens angreb på Krimbroen blev udført af Kyivregimet. Dette regime er terroristisk og har kendetegn som en international kriminel gruppe, lyder det fra det russiske udenrigsministeriums talskvinde, Maria Zakharova.

- Beslutningen blev taget af ukrainske embedsmænd og hæren med deltagelse af amerikanske og britiske efterretningstjenester og politikere.

- USA og Storbritannien står i spidsen for en terroristisk statsstruktur, siger hun.

Den russiske Telegram-kanal "Grey Zone", der har forbindelser til lejehæren Wagner-gruppen, skrev tidligere på morgenen, at broen blev ramt af to angreb klokken henholdsvis klokken 03.04 og 03.20 lokal tid.

Det er foreløbig uvist, hvor omfattende skader der er sket på broen.

Kertsjbroen er opført, efter at Rusland i 2014 annekterede den ukrainske halvø Krim. Den er en vigtig forsyningsvej for de russiske invasionsstyrker i Ukraine.

Broen blev i oktober sidste år ramt af eksplosioner under stadig mystiske omstændigheder, og der udbrød en større brand. Rusland har beskyldt ukrainske sikkerhedsstyrker for at stå bag. Ukraine indrømmede indirekte at have stået bag angrebet et par måneder senere.

Broen blev genåbnet i februar, og togdriften hen over broen kunne genoptages i maj.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter