09.08.23

Skærpet grænsekontrol efter koranafbrændinger forlænges

Det er på anbefaling fra PET, at Rigspolitiet har besluttet at forlænge den skærpede grænsekontrol.
Den skærpede grænsekontrol er forlænget med en uge til og med 17. august. (Arkivfoto).
Den skærpede grænsekontrol er forlænget med en uge til og med 17. august. (Arkivfoto).

Politiet forlænger indsatsen ved de danske grænser til og med 17. august. Det sker på grund af den seneste tids koranafbrændinger.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at den skærpede grænsekontrol forlænges, efter at den blev indført 3. august.

Den seneste tid har budt på episoder, hvor Koranen ved flere lejligheder er blevet brændt af forskellige steder i København.

- Den seneste tids koranafbrændinger har betydning for det aktuelle trusselsbillede, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) i pressemeddelelsen.

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi fortsat har behov for en skærpet kontrol ved de danske grænser for at imødegå de trusler, som Danmark står overfor.

- Jeg har noteret mig, at myndighederne har vurderet, at det er nødvendigt at opretholde den midlertidigt skærpede indsats ved de indre grænser. Regeringen og myndighederne følger fortsat udviklingen meget tæt, siger Hummelgaard.

Den skærpede grænsekontrol betyder blandt andet, at de rejsende kan opleve "stikprøvevis grænsekontrol i forbindelse med indrejse fra Sverige, og at grænsekontrollen mod Tyskland fortsat er intensiveret i denne periode".

Politiets Efterretningstjeneste (PET) meldte i sidste uge ud, at koranafbrændingerne har betydning for truslen mod Danmark. Derfor har PET anbefalet en skærpet grænsekontrol.

Den anbefaling følger Rigspolitiet, som altså har orienteret Justitsministeriet om forlængelsen.

Det er ikke kun i Danmark, at koranafbrændinger har fundet sted den seneste tid. Det er også sket i Sverige. Det har udløst vrede mod Danmark og Sverige i mange overvejende muslimske lande.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter