12.06.23

Skuffende annoncesalg betyder fyringer hos Berlingske og B.T.

Der skal skæres i antal redaktionelle medarbejdere på B.T. og Berlingske for at spare, oplyser mediekoncern.
Et presset annoncesalg betyder, at Berlingske Media skal spare 17 millioner kroner. Det kommer til at betyde fyringer, oplyser koncernen mandag. (Arkivfoto).
Et presset annoncesalg betyder, at Berlingske Media skal spare 17 millioner kroner. Det kommer til at betyde fyringer, oplyser koncernen mandag. (Arkivfoto).

Et skuffende salg af annoncer betyder, at den danske mediekoncern Berlingske Media skal spare 17 millioner kroner.

Det oplyser koncernen selv i en pressemeddelelse mandag.

Både Berlingske og B.T. skal reducere antallet af redaktionelle medarbejdere.

Samtidig vil koncernens afdelinger for abonnementssalg og annoncesalg blive slået sammen til en samlet kommerciel afdeling. Det vil medføre et lavere antal medarbejdere samlet set, oplyser Berlingske Media.

- Siden nytår har annoncesalget været lavere end ventet, og vi skal samtidig håndtere stigende omkostninger til løn og andet, siger Anders Krab-Johansen, koncernchef i Berlingske Media, i pressemeddelelsen.

- Det er altid trist at sige farvel til værdsatte kolleger, og vi havde helst undgået en sparerunde, men vi ser ingen anden mulighed.

Det oplyses ikke, hvor mange medarbejdere der står til at miste deres job. Det vil blive forhandlet med koncernens tillidsfolk.

Berlingske Media udgiver Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor.

Mediekoncernen havde et samlet overskud på driften i 2022 på 64 millioner kroner. Det var otte millioner kroner mindre end året før.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter