01.04.23

Tornado og stormvejr koster mindst ni menneskeliv i USA

Mindst ni er døde og flere andre kvæstet af uvejr, der har ramt forskellige delstater i USA.
I delstaten Illinois rev stormen taget af et spillested under en koncert med heavy metal-bandet Morbid Angel. Her blev en koncertgænger dræbt, mens 28 andre blev kvæstet.
I delstaten Illinois rev stormen taget af et spillested under en koncert med heavy metal-bandet Morbid Angel. Her blev en koncertgænger dræbt, mens 28 andre blev kvæstet.

Mindst ni mennesker er lørdag omkommet og snesevis er kvæstet i det sydlige og midtvestlige USA under voldsomme storme og tornadoer, rapporterer tv-stationen CNN.

Der var fredag ubekræftede rapporter om, at et halvt hundrede tornadoer var undervejs i mindst syv delstater - deriblandt Arkansas, Indiana og Illinois.

Fem omkom i Arkansas, mens tre omkom i under en storm i Indiana fredag aften. Desuden omkom mindst en i Madison County i Alabama, rapporterer den amerikanske tv-station.

- Mindst 50 blev såret og indlagt på hospitaler i Pulaski County i Arkansas, hvor en tornado fredag hærgede byen Little Rock, siger en talsperson for de lokale myndigheder, Madeline Roberts.

- Tornadoen kom uventet inden for få minutter og gik gennem den vestlige del af Little Rock. Den kom ud af det blå, siger borgmester Frank Scott til CNN lørdag.

I delstaten Illinois blev én person dræbt under en kraftig storm, der fik taget på et teater i byen Belvidere til at kollapse fredag aften lokal tid. Ulykken skete på Apollo Theatre under en heavy metal-koncert med bandet Morbid Angel, rapporterer flere medier ifølge AP.

Shawn Schadle siger, at der var 260 personer til stede på spillestedet, da taget kollapsede.

I 15 delstater har meteorologer advaret om uvejr de kommende dage. Der er vejrudsigter, som advarer om nye tornadoer som dem, der for en uge siden kostede 20 mennesker livet i Mississippi.

- Der er uvejr, mange tornadoer, storme og haglvejr på vej, siger Victor Gensini, meteorolog i Illinois, til AP. Også storbyen Chicago, der eller sjældent rammes af tornadoer, ligger i farezonen.

Desuden advarer myndighederne i fire delstater - fra Texas til New Mexico - om stor brandfare på grund af tørke og høje temperaturer i kombination med stærk vind.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter