14.05.23

Tyske socialdemokrater har kurs mod sejr ved delstatsvalg i Bremen

Forbundskansler Olaf Scholz' koalitionspartnere i Bremen går tilbage ifølge måling, og det gør CDU også.
Socialdemokraternes topkandidat i Bremen, Andreas Bovenschulte, jubler sammen med tilhængere over SPD's gode valg i bystaten Bremen søndag.
Socialdemokraternes topkandidat i Bremen, Andreas Bovenschulte, jubler sammen med tilhængere over SPD's gode valg i bystaten Bremen søndag.

De tyske socialdemokrater i SPD går frem ved søndagens delstatsvalg i Bremen.

Det viser en valgstedsmåling fra tv-stationen ZDF.

Den giver partiet 30 procent af stemmerne, og det er en fremgang på 5,1 procentpoint i forhold til det sidste valg i 2019.

Det er en opmuntring for SPD's forbundskansler Olaf Scholz, der længe har været trængt i meningsmålinger på nationalt plan.

Men valget i Bremen er ikke nogen opmuntring for hans tyske regeringskoalition.

De Grønne går i målingen fra ZDF tilbage i Bremen med 5,4 procentpoint til 12 procent, mens De Frie Demokrater falder med 0,9 procentpoint til 5 procent.

CDU, der på nationalt plan er i opposition, har heller ikke klaret sig særlig godt i bystaten Bremen. Partiet går tilbage med 2,2 procentpoint til 24,5 procent i målingen.

Valgstedsmålinger i Tyskland ligger ofte ganske tæt op af det endelige valgresultat.

Valgstederne lukkede klokken 18.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter