05.06.23

Ukraine: Vi er i gang med offensive aktioner

Rusland melder om en storstilet offensiv i Donetsk. De vil bare fjerne fokus fra egne tab, svarer Ukraine.
En ukrainsk soldat skyder en mortergranat mod russiske positioner ved frontlinjen nær Bakhmut. Byen i Donetsk-regionen har været centrum for de hidtil blodigste kampe i krigen.
En ukrainsk soldat skyder en mortergranat mod russiske positioner ved frontlinjen nær Bakhmut. Byen i Donetsk-regionen har været centrum for de hidtil blodigste kampe i krigen.

Ukrainske styrker er i gang med "offensive aktioner" ved frontlinjen i det østlige Ukraine.

Det siger landets viceforsvarsminister Hanna Maliar.

Meldingen kommer, efter at Rusland har meddelt, at landets styrker har afvist det, Rusland betegner som "en storstilet offensiv" i Donetsk.

Denne region, hvor også byen Bakhmut ligger, er besat af russiske styrker.

- Forsvarsoperationen inkluderer modoffensive aktioner. Derfor foretager vi i nogle områder offensive aktioner, siger Maliar.

Mandag er der adskillige spekulationer om, hvorvidt Ukraines længe ventede offensiv er gået i gang.

Blandt andet har der været en del meldinger fra russisk side om, at det er tilfældet.

Men det affejer Hanna Maliar. Ifølge hende ønsker Rusland blot at fjerne opmærksomheden fra de tab, russiske styrker lider i området omkring Bakhmut.

- Hvorfor sender russerne aktivt oplysninger ud om en modoffensiv? Fordi de har brug for at aflede opmærksomheden fra deres nederlag i retning af Bakhmut, siger hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ukraine melder om et vist fremskridt ved Bakhmut. Byen har været ramme om de hidtil blodigste kampe i den mere end 15 måneder lange krig.

- Bakhmut-området er fortsat fjendtlighedernes epicentrum, siger Hanna Maliar.

Hun tilføjer, at de ukrainske styrker har kontrol med "de dominerende højder", og at de har en vis fremgang.

- Sydpå er fjenden i defensiven, tilføjer viceforsvarsministeren.

Den private russiske militære virksomhed Wagner-gruppen tog i maj kontrol med Bakhmut efter langvarige kampe. Wagner har overdraget kontrollen til Ruslands hær.

Siden da har ukrainske styrker angrebet russernes positioner nord og syd for byen.

Gruppens chef, Jevgenij Prigozjin, erkender mandag, at de ukrainske styrker har generobret en landsby i udkanten af Bakhmut.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter