14.05.23

Ukraines præsident er i Berlin for at takke for støtte

Præsident Volodymyr Zelenskyj besøger forbundskansler Olaf Scholz efter at have fået ny militær støttepakke.
Forbundskansler Olaf Scholz modtog den ukrainske leder, præsident Volodymyr Zelenskyj, i kanslerministeriet i Berlin søndag formiddag.
Forbundskansler Olaf Scholz modtog den ukrainske leder, præsident Volodymyr Zelenskyj, i kanslerministeriet i Berlin søndag formiddag.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, blev søndag modtaget af en militær æresgarde, da han ankom til kanslerministeriet i Berlin.

Her mødes han med forbundskansler Olaf Scholz.

Den ukrainske leder havde forinden haft drøftelser med den tyske forbundspræsident, Frank-Walter Steinmeier. Mødet fandt sted i dennes embedsbolig på slottet Bellevue i det centrale Berlin.

Det er første gang, Zelenskyj besøger Tyskland, siden Ruslands invasion af Ukraine i februar sidste år.

Besøget i den tyske hovedstad er et af flere, den ukrainske præsident gennemfører for at styrke Vestens støtte til Ukraine.

Tyskland har i weekenden lanceret landets hidtil største militære støttepakke til Ukraine.

Pakken omfatter militært udstyr til en værdi af 2,7 milliarder euro - mere end 20 milliarder kroner.

Den militære støttepakke fra Tyskland omfatter blandt andet infanterikampkøretøjer, kampvogne og antiluftskytskampvogne.

- I den mest udfordrende periode i Ukraines moderne historie har Tyskland vist sig som en sand ven og pålidelig allieret, som har stået side om side med den ukrainske befolkning i kampen for at beskytte frihed og demokratiske værdier, skrev Zelenskyj, da han signerede gæstebogen i den tyske præsidents residens.

Hans besøg i den tyske hovedstad finder sted under omfattende sikkerhedsforanstaltninger. En del veje er spærret i centrale bydele.

Desuden er floden Spree lukket for trafik ved regeringskvarteret.

I Tyskland vil Zelenskyj få overrakt Karlsprisen på vegne af sin befolkning.

Prisen er opkaldt efter frankerkongen Karl den store – også kendt som Charlemagne. Den gives for europæisk samling.

Zelenskyj ankom til Berlin, efter at han lørdag var i Rom. Her mødtes han med præsident Sergio Mattarella, premierminister Giorgia Meloni og pave Frans.

Zelenskyj ventes sent søndag at tage videre til Paris. Det siger diplomatiske kilder ifølge nyhedsbureauet Reuters og franske medier.

Reuters


Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter