19.08.23

Ukraines præsident er på besøg i Sverige

Zelenskyj oplyser, at han i Sverige skal mødes med statsminister Ulf Kristersson og kongefamilien.
Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger lørdag, at han er på besøg i Sverige sammen med sin førstedame og skal mødes med statsminister Ulf Kristersson og kongefamilien. (Arkivfoto)
Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger lørdag, at han er på besøg i Sverige sammen med sin førstedame og skal mødes med statsminister Ulf Kristersson og kongefamilien. (Arkivfoto)

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger lørdag, at han er på besøg i Sverige sammen med sin førstedame og skal mødes med statsminister Ulf Kristersson og kongefamilien. Det skriver han på Telegram.

- Olene og jeg er ankommet til Sverige, skriver han og tilføjer:

- Det primære formål med besøget er at få styrket de ukrainske landstyrker, at få udviklet det bilaterale samarbejde i navnligt forsvarsindustrien og i den europæiske integration og fælles sikkerhed i det euroatlantiske rum, skriver han på det sociale medie kort efter sin ankomst til landet.

- Jeg takker alle svenskere, som støtter Ukraine, tilføjer han.

I en pressemeddelelse fra Regeringskancelliet i Stockholm indledes den ukrainske præsidents program i Harpsund, som ligger 120 kilometer sydvest for Stockholm. I løbet af dagen mødes han til drøftelser med repræsentanter for regeringen, Riksdagens formand, forsvarets ledere samt lederne af de politiske partier.

- På møderne vil der være fokus på situationen i Ukraine og på Sveriges fortsatte stærke engagement og støtte til Ukraine, hedder det.

Senere vil kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia tage imod Volodymyr Zelenskyj og hans hustru Olena Zelenska på Stenhammars slot - omkring 120 kilometer sydvest for den svenske hovedstad.

Kort efter begyndelsen på Ruslands invasionskrig i Ukraine i februar 2022 brød Sverige med dets doktrin om ikke at levere våben til lande i krig, og det lovede ukrainerne tusindvis af AT4 panserværnsmissiler.

I sidste måned droppede Tyrkiet dets modstand mod et svensk medlemskab af Nato.

Zelenskyj besøgte i maj Finland, hvor han deltog i et nordisk topmøde. Her deltog statsminister Mette Frederiksen (S) også.

Finland besluttede lige som Sverige at blive optaget i Nato efter begyndelsen på Ruslands invasionskrig i Ukraine.

TT

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter