04.05.23

Volvo vil fyre 1300 kontoransatte i Sverige for at spare penge

Volvo Cars vil fyre seks procent af de ansatte i Sverige, oplyser selskabet. Det svarer til 1300 medarbejdere.
Volvo varsler fyringer af 1300 medarbejdere i Sverige. Det vil primært gå ud over kontoransatte, skriver selskabet i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).
Volvo varsler fyringer af 1300 medarbejdere i Sverige. Det vil primært gå ud over kontoransatte, skriver selskabet i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).

Bilproducenten Volvo Cars varsler fyring af 1300 medarbejdere i Sverige. Det svarer til omkring seks procent af selskabets medarbejdere i landet.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse torsdag.

Størstedelen af de berørte medarbejdere er kontoransatte i den del af Volvo Cars, der producerer og sælger personbiler. Ingen medarbejdere i selve produktionen vil blive berørt, oplyser Volvo Cars.

Årsagen til fyringerne er, at bilproducenten skal spare.

- De omkostningsforanstaltninger, vi igangsatte sidste år, er begyndt at give resultater på nogle nøgleområder som omkostninger til materialer, siger Jim Rowan, administrerende direktør i Volvo Cars, i pressemeddelelsen.

- Men det er tydeligt, at vi har brug for at gøre mere. Økonomisk modvind, højere råvarepriser og øget konkurrence vil sandsynligvis forblive en udfordring i vores industri i nogen tid.

Ud over fyringerne vil bilproducenten også reducere omkostninger og øge effektiviteten på tværs af sine globale aktiviteter, skriver Volvo Cars.

Også antallet af købte ydelser udefra skal reduceres.

I årets første kvartal steg Volvo Cars' omsætning med 29 procent sammenlignet med samme periode året før. Men indtjeningen fulgte ikke med.

I de første tre måneder tjente bilproducenten 1,21 milliarder svenske kroner svarende til omkring 800 millioner kroner.

Det var en tilbagegang på seks procent sammenlignet med første kvartal i 2022.

Volvo Cars skriver dog selv i regnskabet for første kvartal i år, at det er svært at sammenligne de to perioder. Det skyldes, at første kvartal i 2022 var præget af både mangel på halvledere, som indgår i en række elektroniske produkter, og krigen i Ukraine.

Fra 2030 vil Volvo Cars kun producere elbiler. Det oplyste selskabet i 2021.

Det store kinesiske selskab Zhejiang Geely Holding Group, som har base i Kina, overtog den svenske bilproducent i 2010 fra det amerikanske Ford.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter