07.06.23

Whistleblower opfordrer USA til at offentliggøre UFO-beviser

Ifølge en tidligere ansat i det amerikanske efterretningsvæsen er USA i besiddelse af fremmedartede fartøjer.
David Grusch indrømmer, at han ikke selv har set de fremmedartede fartøjer. Han siger heller ikke, hvor de skulle være opbevaret. (Arkivfoto).
David Grusch indrømmer, at han ikke selv har set de fremmedartede fartøjer. Han siger heller ikke, hvor de skulle være opbevaret. (Arkivfoto).

USA opfordres til at offentliggøre beviser for UFO'er, efter at en whistleblower har påstået, at regeringen er i besiddelse af "intakte og delvist intakte" fremmedartede fartøjer.

Det skriver avisen The Guardian.

Det er den tidligere embedsmand i det amerikanske efterretningsvæsen David Grusch, der er kommet med påstanden over for mediet The Debrief.

Han var tidligere ansvarlig for analyse af uidentificerbare fænomener i en afdeling af det amerikanske forsvar.

UAP, der står for uidentificeret luftfænomen, har i de seneste år erstattet forkortelsen UFO, der står for uidentificeret flyvende objekt.

- Vi taler ikke om prosaiske oprindelser eller identiteter. Materialet inkluderer intakte og delvist intakte fartøjer, siger David Grusch til The Debrief ifølge The Guardian.

Hans udtalelser kommer, efter at det amerikanske militær i 2021 offentliggjorde en rapport, der kortlagde over 140 tidligere observationer af UAP'er, som ikke kunne forklares.

Rapporten kom i kølvandet på en lækage af militære optagelser, der viste tilsyneladende uforklarlige hændelser på himlen.

På omkring samme tidspunkt bevidnede piloter i den amerikanske flåde, at de regelmæssigt stødte på mærkværdige fartøjer over den amerikanske kyst.

Ifølge David Grusch bliver beviser på fartøjernes eksistens ulovligt tilbageholdt for Kongressen.

Han hævder, at da han forsøgte at aflevere den tophemmelige information om fartøjerne til Kongressen, blev han mødt med repressalier fra amerikanske embedsmænd.

Han specificerer ikke hvilken type repressalier.

David Grusch indrømmer, at han ikke selv har set de fremmedartede fartøjer. Han siger heller ikke, hvor de skulle være opbevaret.

Grusch har i stedet fået objekterne beskrevet af en række kilder, der hævder at have set dem, oplyser han.

En talsperson for Nasa siger til The Guardian, at det er en af den amerikanske rumfartsorganisations primære mål at søge efter fremmedartet liv andre steder i universet.

- Men indtil videre har Nasa ikke fundet nogen troværdige beviser for fremmedartet liv, og der er ingen beviser for, at UAP'er er fremmedartede, lyder det.

The Debrief har talt med flere af David Gruschs tidligere kolleger, der alle står inde for hans troværdighed.

Jonathan Grey, en nuværende embedsmand i USA's Nationale Luft- og Rumefterretningscenter (Nasic), bekræfter over for The Debrief eksistensen af "eksotiske materialer", skriver The Guardian.

- Vi er ikke alene, tilføjer han.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter