Anmeldelse

26.08.21

Premium

Den tyske venstrefløjs darling gør op med woke

Sahra Wagenknechts nye bog anklager de såkaldte venstreliberale, der åbner sig for Europa, økologi og selvrealisering, mens både den enlige mor og de gamle fortællinger bliver sat af. Anmelder Christian Egander Skov er godt tilfreds med ‘De selvretfærdige‘.
Den danske udgave af bogen er udkommet 26. august på Forlaget Brilleuglen.
Den danske udgave af bogen er udkommet 26. august på Forlaget Brilleuglen.

Tilbage i foråret fandt Berlingske Tidendes chefredaktør på et nyt begreb: nationalsocialdemokratisme. Ifølge mange kritikere var begrebet beregnet på at fremkalde associationer mellem Socialdemokratiet og nationalsocialismen. Ifølge Tom Jensen handlede det dog snarest om at pege på den udvikling, Socialdemokratiet havde gennemgået siden 2015. 

Ja, og så handlede det naturligvis også om at overveje det for en borgerlig-liberal chefredaktør så mærkværdige fænomen, at flere borgerlige, ikke udelukkende, men først og fremmest erklærede nationalkonservative, havde tilkendegivet deres sympati, ja hvis ikke ligefrem støtte til Socialdemokratiet. Ingen formulerede det klarere end Rune Selsing i Jyllands-Posten: ”Vi får troen på, at politik gør en forskel. At det nytter at stemme. At vi som borgere ikke er magtesløse. Den demokratiske tro er uvurderlig.”

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab