Anmeldelse

26.08.21

Premium

Den tyske venstrefløjs darling gør op med woke

Sahra Wagenknechts nye bog anklager de såkaldte venstreliberale, der åbner sig for Europa, økologi og selvrealisering, mens både den enlige mor og de gamle fortællinger bliver sat af. Anmelder Christian Egander Skov er godt tilfreds med ‘De selvretfærdige‘.
Den danske udgave af bogen er udkommet 26. august på Forlaget Brilleuglen.
Den danske udgave af bogen er udkommet 26. august på Forlaget Brilleuglen.

Tilbage i foråret fandt Berlingske Tidendes chefredaktør på et nyt begreb: nationalsocialdemokratisme. Ifølge mange kritikere var begrebet beregnet på at fremkalde associationer mellem Socialdemokratiet og nationalsocialismen. Ifølge Tom Jensen handlede det dog snarest om at pege på den udvikling, Socialdemokratiet havde gennemgået siden 2015. 

Ja, og så handlede det naturligvis også om at overveje det for en borgerlig-liberal chefredaktør så mærkværdige fænomen, at flere borgerlige, ikke udelukkende, men først og fremmest erklærede nationalkonservative, havde tilkendegivet deres sympati, ja hvis ikke ligefrem støtte til Socialdemokratiet. Ingen formulerede det klarere end Rune Selsing i Jyllands-Posten: ”Vi får troen på, at politik gør en forskel. At det nytter at stemme. At vi som borgere ikke er magtesløse. Den demokratiske tro er uvurderlig.”

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen