Christian Egander Skov

Christian Egander Skov (f. 1985) er historiker, ph.d. og redaktør ved Årsskriftet Critique og tidsskriftet Replique. Han er forfatter til bogen “Konservatisme i mellemkrigstiden” (2016) og skribent ved Berlingske, Kristeligt Dagblad og Altinget. Christian mener selv, at han i virkeligheden bare er et helt normalt æsel, der har tabt sin hale.

'Five steps towards never ending joy', moderne kunst på Nyborg Gymnasium, hvis rektor er gået ind i flygtningedebatten. Foto: Verlag Art In Flow, Katalog Poul R. Weile/Wikimedia Commons.
Debat

Christian Egander Skov

26/04/2021

Nej, vi gider ikke høre lærernes mening om flygtningepolitik

Den aktuelle kampagne fra undervisere om flygtningepolitik er ikke kun banal og blåøjet. Den udtrykker samtidig tabet af dannelse i mellemstandens rækker, skriver Christian Egander Skov.

Identitetspolitik handler ikke om politik - Christian Egander Skov
Debat

Christian Egander Skov

14/04/2021

Identitetspolitik handler hverken om identitet eller svaghed

Det mærkværdige ved identitetspolitikken er, at den ikke handler om identitet. Det må borgerlige forstå for at bekæmpe den. Dernæst må de selv gå ind på en reel identitetspolitik, skriver Christian Egander Skov.

Foto: Julie Ricard, Unsplash
Debat

Christian Egander Skov

30/03/2021

Hvis de borgerlige bøjer sig for al-Hol, er det game over

Christian Egander Skov: Hvis det lykkes skaren af borgerlige meningsdannere at få Venstre eller Konservative til at vakle og bevæge sig ud i en position, der flugter med Radikale Venstres, så er det slut med den borgerlige troværdighed på den udlændingepolitiske dagsorden.

#textmewhenyougethome på kontrast.dk
Debat

Christian Egander Skov

17/03/2021

Christian Egander Skov: "Text me when you get home" er svindel

Et tragisk mord på en kvinde i London er straks blevet taget som gidsel i woke-ismens kulturkamp. Men er det virkelig rigtigt, at kvinder er særligt udsatte, når de bevæger sig rundt i nattelivet?

Foto: News Øresund, Flickr
Debat

Christian Egander Skov

04/03/2021

Kan vi forsvare tilliden ved at undergrave den?

Mange borgerlige vælgere har en faldende tiltro til regeringens linje, fordi Mette Frederiksen og co. ikke giver de borgerlige partier medejerskab over genåbningspolitikken. Det kan ende med at koste os tilliden til vores institutioner, mener Christian Egander Skov.

Debat

Christian Egander Skov

17/02/2021

Hvis eliten ikke tror på Jylland, må den tro om

Christian Egander Skov: Jeg kan som landfast jyde, der aldrig har vendt en skrå, udmærket forstå, at Inger Støjberg åbner en flanke for medieklassens ukontrollerede moro med sin opportunistiske appel til en jyskhed, der synes som skåret ud af Johannes V. Jensens forfatterskab.

Foto: News Øresund – Sofie Paisley, Flickr
Debat

Christian Egander Skov

06/02/2021

De borgerlige klarer den ikke uden Venstre

Christian Egander Skov: På trods af Venstres nedsmeltning er den borgerlige blok gået frem siden sommeren, og det skyldes især fremgang hos både Nye Borgerlige og Det Konservative Folkeparti. Alligevel har ingen af disse partier potentialet til at indtage lederrollen i blå blok i overskuelig fremtid.

Debat

Christian Egander Skov

23/01/2021

Brexit-analytikerne håber det værste for Storbritannien

Christian Egander Skov: En dominerende tendens i mange Brexit-analyser har været en betoning af alle tænkelige worst case-scenarier, men det er først, når resultatet er indløbet, vi kan vurdere, om analyserne var fake news eller uhildede prognoser om alt det onde, der ventede.

Foto: EU2017EE Estonian Presidency, Wikimedia Commons
Debat

Christian Egander Skov

02/01/2021

Lars Løkkes postliberale dødsbo

Er der et borgerligt håb i Lars Løkkes afgang fra Venstre? Det må tiden vise, mener Christian Egander Skov.

Foto: Blackcat, Wikimedia Commons
Debat

Christian Egander Skov

29/12/2020

Mænd i dametøj

Identitetspolitikkens dekonstruktion af kønnet er ren ideologi, der ikke har noget med videnskab at gøre, selvom nogle fortalere gerne vil have det til at fremstå modsat. Og det er problematisk, mener Christian Egander Skov.

Foto: Henrik Bjerregrav, Wikimedia Commons
Debat

Christian Egander Skov

09/12/2020

Mink-skandalen burde være en oprejsning til de sammenkrøllede borgerlige

Mink-skandalen er Mette Frederiksens syndefald, men de borgerlige har ikke formået at få noget ud af den. Derfor er det på tide at gøre status, mener Christian Egander Skov.

Debat

Christian Egander Skov

16/11/2020

Det hele skvatter sammen

Institution efter institution falder, og langsomt eroderer jordbunden under den borgerlige kultur. Den klippegrund, man tidligere kunne bygge sit hjem på, taber vi mere og mere af hver dag.