Anmeldelse

12.02.23

Premium

Fin fortælling om farlig fartblindhed

Morten Okkels er godt tilfreds med Jacob Marks ‘Fartblind’, en hudløst ærlig skildring af succes og stress, der er gået hånd i hånd for den unge SF-politiker. Den rummer kun en mangel.

En af mange gode passager i Jacob Marks Fartblind handler om, hvordan han som nyvalgt folketingsmand forlader ølspillet med vennerne på Roskilde Festival for at tage ind på Christiansborg og holde tale i Folketinget. Stadig iført festivalarmbånd, for han skal jo tilbage til Roskilde bagefter. Det er det effektfulde billede på en ung mand, der kan det hele – endnu.

Det er forståeligt, at Jacob Mark følte sig godt kørende. Længe inden han fyldte 30, var den unge SF’er fra Køge nået længere, end mange med politiske ambitioner opnår på et helt liv. Som 23-årig blev han folketingsmand, så blev han SF’s gruppeformand, og i 2019 var han landets syvendemest populære politiker målt på personlige stemmer. Men i efteråret 2021, omkring sin runde fødselsdag, var han så nedbrudt af stress, at han var ved at miste synet, og problemet ikke var til at benægte længere. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen